Σάμος: «Πορτιέρης» στα συνδικαλιστικά δικαιώματα η Fraport!
Την επιχείρηση Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίηση του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καθώς απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της διοίκησης του να μοιράσουν σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου τις ανακοινώσεις της απεργιακής ανακοίνωσης για τις 30 Μάη, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση αυτό που ειπώθηκε στα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου ήταν ότι «η επιχείρηση θέλει να … συμμαζέψει τα πράγματα και γι’ αυτό απαγορεύεται η είσοδος στο Εργατικό Κέντρο Σάμου»! Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών επέτρεψαν να δοθεί η ανακοίνωση «ελεγχόμενα» στα γκισέ των εταιρειών στην αίθουσα των αναχωρήσεων, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. Με λίγα λόγια έπαιξε ρόλο «πορτιέρη» στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να προσθέσουμε εμείς. 

Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου σημειώνεται: 

«Η εταιρεία, προφανώς, θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Θέλει να τους στείλει μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να έχουν επαφή με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. Τελικά να αποδεχθούν την αντεργατική λαίλαπα που έχει επιβληθεί : τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση, την ανυπαρξία ΣΣΕ, τη φοροληστεία κλπ

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία είναι αντίθετη με το δικαίωμα και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ο νόμος αυτός επιτρέπει την είσοδο των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου του Νομού στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων, όπως γίνονταν και μέχρι τώρα χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Υποχρεώνει, επίσης, τους εργοδότες να έχουν πίνακες ανακοινώσεων με αναρτημένες τις ανακοινώσεις μας, γιατί αυτές αποτελούν επίσημη αλληλογραφία του ΕΚ και των σωματείων με τους εργαζόμενους για ενημέρωσή τους.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει αφήσει ασύδοτη την εργοδοσία ενώ με τους νόμους της και με τον περιορισμό των απεργιών, ρίχνει νερό στο μύλο τους. Εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην φοβηθούν. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων και τα σωματεία που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Γι αυτό οι εργοδότες δεν θέλουν την επαφή των εργαζομένων με το Ε.Κ.Σ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr