Δικαίωση για το Βασίλη Δημάκη-Θα σπουδάσει με τη χρήση “βραχιολιού”Νίκησε στον πολύμηνο αγώνα του να σπουδάσει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, έχοντας πρώτα εξαναγκαστεί να ανακοινώσει εκ νέου προσφυγή στην απεργία πείνας και δίψας.

Την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι τον στήριξαν στη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα του για το
αυτονόητο δικαίωμά του να σπουδάσει εξέφρασε πριν λίγη ώρα ο Βασίλης Δημάκης με ανάρτησή του στο facebook:
«Μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο Κορυδαλλού με το “κόσμημα” στο πόδι (το βραχιολάκι), ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και στην προηγούμενη απεργία και στην κινητοποίηση που υπήρξε για την τωρινή, συντρόφους, συγκρατούμενους, φίλους, ακτιβιστές, συναγωνιστές και τον καθένα ξεχωριστά, η αλληλεγγύη σας είναι ένα επιπλέον μάθημα ζωής και ανθρωπιάς και σας ευγνωμονώ βαθιά όλους για την ανιδιοτελή αλληλεγγύη σας!».

Είχε προηγηθεί το πρωί η απόφασή του να ξαναρχίσει την απεργία πείνας και δίψας, καθώς οι εισαγγελείς του Κορυδαλλού αρνήθηκαν να εξετάσουν το αίτημά του, μολονότι επεξεργάζονταν εκείνα άλλων συγκρατουμένων του. Η λεκτική πίεση αυτή τη φορά στάθηκε αρκετή για να υπάρξει έστω και με πραγματικά απαράδεκτη καθυστέρηση η δέουσα ανταπόκριση από πλευράς πολιτείας, χορηγώντας στο Δημάκη την άδεια να σπουδάσει με τη χρήση του ειδικού “βραχιολιού”. Είναι θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό πως ο κρατούμενος για να κάνει χρήση ενός θεμελιώδους δικαιώματός του, έπρεπε να απειλήσει με εκ νέου προσφυγή στο ακραίο μέτρο της απεργίας πείνας, στην οποία είχε υποβάλει τον εαυτό του μόλις πρόσφατα, τουλάχιστον ευχόμαστε από εδώ και πέρα να μη συναντήσει άλλα προσκόμματα στην πραγματοποίηση των στόχων του, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr