Ισόβια έφαγε τράγος ιερέας από τα Φάρσαλα για κατάχρηση περίπου τεσσάρων εκατομμυριών από το ΔημόσιοΣε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τράγος ιερέας από τα Φάρσαλα που κατάφερε μέσα σε 7 χρόνια (από το 2005 ως το 2012) να κλέψει περίπου 3.8 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο.

Όπως φάνηκε, ο παπάς με τη βοήθεια δύο εφοριακών παραποιούσε συστηματικά τις μισθολογικές δαπάνες, δηλώνοντας μισθούς πολύ υψηλότερους από τους πραγματικούς. Έτσι, η διαφορά που προέκυπτε έφτανε στα χέρια του παπά, με αποτέλεσμα μέσα σε μία 7 χρόνια να κάνει περιουσία αντίστοιχη με έμπειρου εντερπρενέρ σε κυκλαδίτικο νησί.

Η ιστορία βγήκε στη φόρα όταν υπάλληλος που δούλευε στην τράπεζα που έμπαιναν οι μισθοί, συνειδητοποίησε ότι οι παπάδες στη Μητρόπολη των Φαρσάλων πληρώνονται φουλ καλύτερα από αυτούς στη Μητρόπολη Ελασσόνας.

Όπως και να χει, παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια ιερείς και μοναχοί το ζουν στα στενά, από τα μπάχαλα του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους, μέχρι τα επεισόδια στην αρχή της χρονιάς στη Μονή Εσφιγμένου με μοναχούς να τσαμπουκαλεύονται για μερικά αμπέλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr