Για υπεξαίρεση 5 εκατομμυρίων ευρώ, κοντεύει να πάει φυλακή πρώην επικεφαλής εκκλησιαστικής ΜΚΟ

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της Siemens από την Αρχιεπισκοπή. Αριστερά ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, δίπλα του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δεξιά οι Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη. Πηγή: efsyn.gr


Η εισαγγελέας Ιωάννα Τσάλη, εισηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”, Δημήτρη Φουρλεμάδη.

Ο Δ. Φουρλεμάδης δικάζεται για απιστία και υπεξαίρεση μεγάλων ποσών από τα ταμεία της οργάνωσης, μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ιδιοποιήθηκε παράνομα 5,6 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει το 2005 το Υπουργείο Εξωτερικών, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ και τα οποία δαπανήθηκαν για άλλους σκοπούς. Στο βούλευμα αναφέρονται και άλλες επιχορηγήσεις, όπως για παράδειγμα ένα ποσό 258.000 ευρώ που δόθηκε σε μεταφορική εταιρεία για τη μεταφορά πουλερικών, χωρίς όμως να υπάρχει, ούτε κάποιος που θα έπαιρνε το εμπόρευμα, αλλά ούτε και το εμπόρευμα το ίδιο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τα επίμαχα ποσά δαπανήθηκαν για πληρωμές σε επικοινωνιολόγους και μισθοδοσίες της ΜΚΟ ενώ όπως ανέφερε, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε πίσω τα χρήματα, η “Αλληλεγγύη” δανείστηκε από γνωστό εφοπλιστή για να τα επιστρέψει. Μετά από αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών ξανάδωσε χρήματα στη ΜΚΟ για την αποστολή πουλερικών στο Ιράκ, με τα οποία εξοφλήθηκε το δάνειο στον εφοπλιστή.

Τελικά το πρόγραμμα για το Ιράκ δεν εκτελέστηκε ποτέ, με την ποσότητα πουλερικών να εντοπίζεται αλλοιωμένη.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον Δ. Φουρλεμάδη να υποστηρίζει πως δεν οικειοποιήθηκε χρήματα από τη ΜΚΟ. Όπως ανέφερε:

ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφερνε τα προγράμματα απευθείας από το ΥΠΕΞ. Όταν αρρώστησε ήταν πολιτική βούληση να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τα κοτόπουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr