Στο σκοτάδι η προανακριτική για Novartis με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔΔίχως δημοσιότητα θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των τυχόν
ευθυνών των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση ΔΗΣΥ- Χρυσής Αυγής.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με αμιγώς διαδικαστικά ζητήματα άνοιξε η αυλαία των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για το Novartis - Gate. Πρώτα, εκλέχθηκε το προεδρείο, με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, αντιπρόεδρο τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργο Λαζαρίδη, και γραμματέα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Εν συνεχεία, επί τάπητος τέθηκε το αίτημα ΔΗΣΥ - Χρυσής Αυγής για ανοικτές διαδικασίες με τηλεοπτική κάλυψη. Οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση, με βάση το σκεπτικό πως η προδικασία -δηλαδή η προκαταρκτική εξέταση- της ποινικής δίκης είναι μυστική. Πάντως, θολό παραμένει το τοπίο για το αν θα υπάρχει μία τυπική ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο ή άλλο μέλος του προεδρείου της Επιτροπής. 

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης (18:00) και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συζητηθεί η επιστολή του εμπλεκόμενου, Ευάγγελου Βενιζέλου. Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίστηκε για το πρωί της Παρασκευής. 

Αξίζει να προστεθεί πως από τις αξιομνημόνευτες στιγμές της Προανακριτικής ήταν η εκλογή του Θεόδωρου Δρίτσα στη θέση του προέδρου της Επιτροπής, με την σύζυγό του και αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να εκκινεί τις διαδικασίες  μέχρι να συντελεστούν οι απαιτούμενες αρχαιρεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr