Οργιο σπατάλης


Ο Ελεύθερος Τύπος επαναφέρει σήμερα ένα θέμα που είχε αποκαλύψει σχετικά με τις χρυσές υπερωριακές αμοιβές στα κομματικά στελέχη που υπηρετούν ως μετακλητοί υπάλληλοι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις που δημοσιεύονται στη Διαύγεια, ανά μήνα οι υπουργοί προεγκρίνουν δαπάνη για την κάλυψη υπερωριών, νυχτερινών, αργιών και οδοιπορικών που αφορούν τις επόμενες 30 ημέρες. Ειδικά για το Μαξίμου, το ποσό αυτό ανέρχεται μηνιαίως στο ύψος των 50.000 ευρώ.

Δηλαδή, σε ετήσια βάση, μιλάμε για μια δαπάνη που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ για έξτρα αμοιβές των δεκάδων απασχολουμένων ως μετακλητών στα γραφεία του πρωθυπουργού και των υπουργών Επικρατείας και παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποστήριζε σε συνέντευξή του ότι θα καταργούσε τους μετακλητούς υπαλλήλους και θα αξιοποιούσε τα στελέχη της ιεραρχίας της δημόσιας διοίκησης. Το μόνο που έγινε ήταν να διοριστεί και ο δημοσιογράφος που του πήρε εκείνη τη συνέντευξη.

Η δημόσια σπατάλη είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μείωση των φόρων. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει την αποκλιμάκωση της φορολογίας, μειώνοντας σημαντικά φόρους, όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ στην εστίαση, η εισφορά αλληλεγγύης και η φορολογία των επιχειρήσεων, επειδή ακριβώς είχε καταφέρει να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες.

Ακόμα και στην περίπτωση του σκανδάλου της Novartis, είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δισ. ευρώ, αλλά η σημερινή πάγωσε τις διαδικασίες μείωσης με αποτέλεσμα να καταγραφεί νέα μικρή αυξητική πορεία.

Το ίδιο ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα, όπου οι δαπάνες αυξάνονται για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους. Οι διορισμένοι κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν προνόμια και εισπράττουν παχυλές αμοιβές, εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν ακόμα και το 70% του εισοδήματός τους σε φόρους και εισφορές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr