ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣ COSMOTE ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ-ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ


ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είμαι συνδρομητής COSMOTE (6937432530 ο αριθμός του κινητού μου τηλεφώνου). Την 02-03-2016 ανανέωσα προφορικά-τηλεφωνικά την συνεργασία μου με την COSMOTE με το πρόγραμμα PLUS 65, το οποίο παρείχε 1500 λεπτά ομιλίας προς όλους, 1500 sms προς όλους και 2 GB internet. Η προφορική-τηλεφωνική συμφωνία μας με την COSMOTE ήταν για δέσμευση 18μήνου στο πρόγραμμα αυτό, στην ΤΕΛΙΚΗ τιμή των 25,75 ΕΥΡΩ, ενώ εάν σταματούσα την συνεργασία μου με τον ΟΤΕ (σταθερή τηλεφωνία και internet) με τον οποίο δεν δεσμευόμουν ούτε δεσμεύομαι με συμβόλαιο, η τελική τιμή για εμένα στο ανωτέρω πρόγραμμα cosmote θα ήταν 30,24 ΕΥΡΩ. (Σημειωτέον ότι οι συνομιλίες μου με την cosmote για την ανωτέρω συμφωνία μας έχουν καταγραφεί, όπως με ενημέρωναν. Σημειωτέον επιπλέον ότι η cosmote δεν μου έστειλε ως υποχρεούται εγγράφως τους συμφωνηθέντες προφορικά-τηλεφωνικά όρους, ούτε το έντυπο δηλώσεως υπαναχωρήσεως).   

Περί την 08-05-2016 διαπίστωσα από sms ότι στο πρόγραμμά μου στην cosmote είχαν προστεθεί 500 MB επιπλέον για το internet. Την 11-05-2016 με sms με ενημέρωσε η COSMOTE ότι είχε εκδοθεί ο λογαριασμός μου με ποσό πληρωμής 29,94 ΕΥΡΩ, παρότι δεν είχα ξεπεράσει τις καταναλώσεις του παγίου μου, ούτε είχα παύσει την συνεργασία μου με τον ΟΤΕ.

Την ίδια ημερομηνία και περί ώρα 19:40 περίπου τηλεφώνησα στην εξυπηρέτηση πελατών στην cosmote, προκειμένου να ρωτήσω για ποιο λόγο με είχε η cosmote χρεώσει με το ποσό αυτό. Με «εξυπηρέτησε» η κ. Ε………………. σε συνομιλία που έχει καταγραφεί όπως η ίδια με ενημέρωσε. Μου είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι το ποσό των 29,94 ΕΥΡΩ του λογαριασμού οφειλόταν στο ότι η cosmote είχε αποφασίσει μονομερώς (χωρίς να το ζητήσω και χωρίς να συναινέσω) την αλλαγή-αναβάθμιση του προγράμματός μου σε ανώτερο, το οποίο πρόσφερε 500 ΜΒ επιπλέον, και για το οποίο πλέον όφειλα να πληρώνω μεγαλύτερο ποσό παγίου. Πέραν του ότι δεν ήταν σε θέση να μου επιβεβαιώσει το ποσό των 25,75 ΕΥΡΩ που είχαμε συμφωνήσει με την cosmote, όταν διαμαρτυρήθηκα για την μονομερή-αυθαίρετη ενέργεια της cosmote, αναπτύσσοντάς της νομικά και λογικά επιχειρήματα, μου είπε επί λέξει: «Αφήστε τα δικηγορίστικα».

Ζήτησα αμέσως να μιλήσω με προϊστάμενό της, και πράγματι ύστερα από λίγη ώρα μου τηλεφώνησε ο προϊστάμενος κ. Η. Τ. .…………... Σε κλήση που, όπως με ενημέρωσε κατόπιν ερωτήματός μου, δεν καταγραφόταν, μου ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ για την συμπεριφορά της κ. Ε. ………………... Του εξέθεσα τα παράπονα και τα επιχειρήματά μου σε σχέση με την μονομερή-αυθαίρετη εκ μέρους της cosmote αναβάθμιση του προγράμματός μου σε ανώτερο με συνακόλουθη μονομερή-αυθαίρετη αύξηση του παγίου μου, του ζήτησα να μου τηλεφωνήσει ο ίδιος για να με ενημερώσει για το ζήτημα αυτό καθώς επίσης ζήτησα έγγραφη απάντηση στο email μου το οποίο του έδωσα (a_afloros@yahoo.gr, aafloros@gmail.com). Μου απάντησε ότι έως την Παρασκευή 13-5-2016 θα έχω στο email μου την έγγραφη απάντηση. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έλαβα έγγραφη απάντηση στο email μου για το ανωτέρω ζήτημα.

Ωστόσο την 13-05-2015 μου τηλεφώνησε η κ. Ε. Γ.  (ηχογραφημένη κλήση όπως με ενημέρωσε) από το Τμήμα Παραπόνων της cosmote, η οποία μου πρότεινε να μην πληρώσω την διαφορά των (29,94 ΕΥΡΩ -25,75 ΕΥΡΩ=) 4,19 ΕΥΡΩ, δηλαδή να μην πληρώσω (4,19 ΕΥΡΩ Χ 16 μήνες=) 67,04 ΕΥΡΩ. Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου της ζήτησα να επικοινωνήσει και πάλι μαζί μου την Δευτέρα 16-05-2016.

Πράγματι την Δευτέρα 16-05-2016 επικοινώνησε και πάλι μαζί μου η κ. Ε. Γ. περί ώρα 13:10 (ηχογραφημένη κλήση όπως με ενημέρωσε). Της εξήγησα ότι σε περίπτωση που, όπως αναμένεται, αυξηθούν τα τέλη κινητής τηλεφωνίας επ’ ουδενί πρόκειται να επωμιστώ εγώ το όποιο επιπλέον ποσό τελών κινητής, το οποίο θα υπολογιστεί επί μεγαλυτέρου ποσού παγίου, λόγω της μονομερούς-αυθαίρετης εκ μέρους της cosmote αναβαθμίσεως προγράμματος και συνακόλουθα μονομερούς-αυθαιρέτου εκ μέρους της cosmote αυξήσεως του παγίου μου. Επ’ αυτού μου απάντησε ότι «θα το δούμε» όταν έλθει αυτή η ώρα. Ανταπάντησα ότι επιφυλάσσομαι για το θέμα των τελών κινητής, δηλαδή για το σε τι ποσό αυτά θα υπολογιστούν κλπ, καθώς επίσης για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μου, π.χ. για οιαδήποτε μελλοντική βλάβη-ζημία μου απότοκο της μονομερούς και αυθαιρέτου εκ μέρους της cosmote αναβαθμίσεως του προγράμματός μου και ταυτοχρόνου μονομερούς και αυθαιρέτου εκ μέρους της cosmote αυξήσεως του παγίου ποσού.

Την ίδια ημερομηνία μου τηλεφώνησε εκ νέου η κ. Ε. Γ. (ηχογραφημένη κλήση όπως με ενημέρωσε), και εν τέλει μου πρότεινε να «κερδίσω» τη διαφορά των (29,70 νέο πάγιο -25,75 παλαιό πάγιο=3,95 εν τέλει ΕΥΡΩ Χ 17 μήνες)=67,15 ΕΥΡΩ. Αυτό θα γινόταν με την αποστολή σε εμένα πιστωτικών λογαριασμών για το αναγκαίο χρονικό διάστημα. Συμφώνησα σε αυτό, επιφυλασσόμενος ωστόσο παντός νομίμου δικαιώματός μου από όποια απότοκο των αυθαίρετων-μονομερών ενεργειών της cosmote μελλοντική βλάβη-ζημία μου, όπως και ανωτέρω ενδελεχώς αναπτύσσω (πχ ενδεικτικά και όχι περιοριστικά όποια συνέπεια από αύξηση τελών κινητής που τυχόν θα υπολογίζονται επί μεγαλυτέρου παγίου από αυτό στο οποίο αρχικά συμφώνησα, κλπ)           

Την 26-05-2016 τηλεφώνησα στην κ. Ε. Γ. προς τελική επιβεβαίωση των ανωτέρω (ηχογραφημένη κλήση όπως με ενημέρωσε), και εν τέλει μου είπε ότι (εφόσον δεν υπερβώ το πάγιο) δεν θα πληρώσω τους λογαριασμούς της 10-6-2015, 10-07-2016, 10-08-2016 και θα έχω 20,00 περίπου ΕΥΡΩ πίστωση στον λογαριασμό της 10-09-2016. Επιπλέον διευκρινίστηκε ότι εφόσον παύσω την συνεργασία μου με τον ΟΤΕ (σταθερή και internet) το αυθαιρέτως αυξηθέν εκ μέρους της COSMOTE πάγιο των 29,70 ΕΥΡΩ θα γινόταν 34,71 ΕΥΡΩ. (Σημειωτέον ότι στην τηλεφωνική-προφορική ανανέωση της συμβάσεώς μου με την COSMOTE που ξεκίνησε από 02-03-2016 είχε συμφωνηθεί πάγιο 25,75 ΕΥΡΩ, που θα γινόταν 30,24 ΕΥΡΩ σε περίπτωση που έπαυα την συνεργασία μου με τον ΟΤΕ)

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου από όποια απότοκο των αυθαίρετων-μονομερών ενεργειών της cosmote μελλοντική βλάβη-ζημία μου, όπως και ανωτέρω ενδελεχώς αναπτύσσω (π.χ. ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αύξηση ποσών λογαριασμών και όχι μόνο, π.χ. όποια συνέπεια από αύξηση τελών κινητής που τυχόν θα υπολογίζονται επί μεγαλυτέρου ποσού παγίου από αυτό στο οποίο αρχικά συμφώνησα, κλπ)

Εκ περισσού αναφέρω ότι η ανωτέρω περιγραφόμενη συμπεριφορά της εταιρείας σας συνιστά (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) παράβαση των διατάξεων για την προστασία του καταναλωτή (Ν.2251/1994 ως ισχύει), κατάφωρη παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕΤΤ (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 1505/30-07-2008), κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας του ομίλου ΟΤΕ, κλπ.

Δια της παρούσας αναφοράς-εξωδίκου διαμαρτυρίας, προσκλήσεως, οχλήσεως, δηλώσεώς μου, και ρητώς επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, αιτούμαι-καλώ την εταιρεία σας για την τήρηση των συμπεφωνημένων και της νομιμότητας, τώρα και στο μέλλον, τονίζοντάς σας ότι ακόμα και αν τηρηθούν εκ μέρους σας όλα όσα τηλεφωνικά μου υπεσχέθη η κ. Ε. Γ. την 26-05-2016, και πάλι δεν αναιρείται η απόλυτα καταχρηστική άρα και παράνομη συμπεριφορά σας, την οποία όπως έχω πληροφορηθεί τις τελευταίες ημέρες επιδεικνύεται και σε άλλους συνδρομητές σας. 
            
                                                                                                            Με εκτίμηση,
                                                                                                    Ανδρέας Βασ. Φλώρος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr