Ιδιωτικοποιήσεις – Του Κώστα ΒερβέρηΓια  99 χρόνια έχουν δεσμευτεί τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας , με την κυβέρνηση Τσίπρα να δίνει ρεσιτάλ αυτοακύρωσης των προεκλογικών δεσμεύσεών και συνεχίζοντας επάξια στο
δρόμο που χάραξαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (!) . Όλα όσα κατήγγειλε στο παρελθόν πως αποτελεί ξεπούλημα  και το οποίο δεν είναι ούτε πρόοδος ουτε ανάπτυξη αλλά επιστροφή στη φεουδαρχία * , τίθενται σήμερα σε εφαρμογή .  
   Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και , ουσιαστικά, εξάρτηση της χώρας από τους ξένους . Έχουμε μετατραπεί σε μία αποικία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος αποτελεί παρελθόν .  Η Ελλάδα αποτελεί έρμαιο των αποφάσεων των ξένων δυνάμεων , καθώς δεν κατέχει την κυριότητα στα Δημόσια  αγαθά . Ενδεικτικά πωλούνται τράπεζες , λεωφορεια , τραμ, το ΟΑΚΑ, τα  ΕΛΤΑ και ο ΟΣΕ . Με ποιο δικαίωμα παραχωρείται η δημόσια περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια , καθορίζοντας τις ζωές των επόμενων γενεών ; Θα  επιστρέψουν στην Ελλάδα το 2115!
   Δεν είναι δυνατόν να πωλούνται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της  χώρας . Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και γενικότερα η δημόσια περιουσία ενός κράτους αποτελούν παρακαταθήκη των ζώσων γενιών προς τις επόμενες . Η επιλογή των εταιρειών στις οποίες θα ξεπουληθούν τα  Δημόσια αγαθά, γίνεται μέσω διαγωνισμών στους οποίους συμμετέχει… μόνο μία εταιρεία . Η Δημόσια περιουσία, επίσης , πωλείται σε εξευτελιστικά ποσά, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ελληνικό .  Σκανδαλώδες , επίσης , είναι το γεγονός πως η εταιρεία Fraport , στην οποία παραχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ,  είναι Γερμανική και υπάρχει ανάμειξη του Β. Σόιμπλε σε αυτήν . Κάτι άλλο που αξίζει να προσθέσω είναι ότι η κυβέρνηση , ούσα έμπειρη στο να παραβιάζει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων ,  αγνοεί το δημοψήσιμα που έγινε στη θεσσαλονίκη το Μάιο του 2014 για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της θεσσαλονίκης ,όπου το 98 % των πολιτών που πήραν μέρος , ψήφισαν  ΟΧΙ .
   Οι ιδιωτικοποιήσεις , δηλαδή η πλήρης παράδοση της εθνικής κυριαρχίας , αποτελούν έγκλημα  και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών . Πρέπει να σταματήσει άμεσα η  πολιτική του ξεουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των Δημοσίων αγαθών.
 Δείτε το βίντεο με τις παρούσες δηλώσεις στις 15/5/2015


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr