Ναι στα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων, αλλά όχι στο Pride της Αμερικάνικης Πρεσβείας και των χειροκροτημάτων σε Συριζαίους και μνημονιακούςΦωτογραφία από το σημερινό Pride που λαμβάνει χώρα απόψε στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος απευθύνει χαιρετισμό, και από κάτω χειροκροτήματα. Εκεί εκπρόσωποι και της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού. Όλος ο μνημονιακός συρφετός μαζί βέβαια με συντρόφους και
αγωνιστές που όμως, πάντα κατά την γνώμη μας , κάνουν λάθος που δίνουν το παρών.

Το ιστολόγιο ανήκοντας στην αριστερά, στηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, στηρίζει δικαιώματα όπως αυτό της συμβίωσης , της υιοθεσίας παιδιών, της ίσης μεταχείρισης. Επίσης θεωρούμε ότι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει δικαίωμα να ορίζει τον τρόμο διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, αλλά μας επιτρέπεται να μην συμφωνούμε με όλα.!

Υιοθετούμε και ταυτιζόμαστε με την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση του event και την συμμετοχή ΗΠΑ και Ισραήλ στην διοργάνωση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για εμάς το Pride ξεκίνησε ως μια μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Γι’ αυτό σήμερα  καταγγέλλουμε το ξέπλυμα και τον εξωραϊσμό εταιριών και κρατών όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η ρατσιστική ΕΕ, που τολμούν να μιλούν στο όνομα των ανθρώπινων δικαιωμάτων εν γένει και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ειδικά, την ίδια στιγμή που δολοφονούν Παλαιστίνιους, Σύριους και Ιρακινούς όσο και τα ίδια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις χώρες τους. 

Για μας, οι μέρες υπερηφάνειας είναι μέρες αντίστασης στις διακρίσεις και την ομοφοβία, μέρες διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων στη δουλειά και στην καθημερινή ζωή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, πλήρους σεβασμού στη σεξουαλική επιλογή. Δεν τις χαρίζουμε στο κράτος και τους υποστηρικτές της πιο βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου!

Η θεσμική κι “από τα πάνω” υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος δεν ακυρώνει τους διαχωρισμούς σύμφωνα με το φύλο ,τη φυλή και το χρώμα του δέρματος, ούτε αναιρεί επί της ουσίας παλιές και νέες εκμεταλλευτικές, πατριαρχικές και ιεραρχικές σχέσεις που τους επιτρέπουν να εκμεταλλεύονται ανενόχλητα τους καταπιεσμένους. Στην πράξη, δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια ποδηγέτησης του αγώνα και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις στο δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, με βάση τη σεξουαλική επιλογή, το φύλο ή τη φυλή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσοφοβία, τις γυναικοκτονίες.

Για μας η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως και κάθε καταπιεσμένος έχει τη δική του θέση στον αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξουσίας, για την πλήρη χειραφέτηση του κοινωνικού ανθρώπου».

Επίσης πως γίνεται αν χειροκροτούνται στην εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα Ποτάμια και οι λοιποί μνημονιακοι;;

Είσαι ομοφυλόφιλος, δεν βρίσκεις δουλειά, ή έχεις δουλειά με 300 ευρώ μισθό (και δεν τα παίρνεις στα ώρα τους), η εφορία σου παίρνει φόρο γιατί έχεις αυτοκινητάκι, και σήμερα δηλώνεις "περήφανος" χειροκροτώντας αυτούς που σε καταδικάζουν στην καθημερινή μιζέρια;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr