Η ΛΑ.Ε. στηρίζει αξιακά την κινητοποίηση του Pride
  Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση του Pride, το Σάββατο  9/6/18, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του διεθνούς μήνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

  Σε μια συγκυρία που διεθνώς η ακροδεξιά και ο φασισμός επιτίθενται με μένος ενάντια στις
ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις, προτάσσοντας την καθαρότητα του φύλου σαν τη μία και μόνη αποδεκτή κανονικότητα, ενώ στη χώρα μας αυτό γίνεται με τη συναίνεση μεγάλου μέρους του κλήρου και της ηγεσίας του, είναι σημαντικό για τη Αριστερά και για τη δημοκρατία να στηρίξουμε κάθε τέτοια διεκδίκηση.

  Υποστηρίζουμε παράλληλα έναν προσανατολισμό του Pride στον αντίποδα των προσπαθειών εκμετάλλευσής του από τις συστημικές δυνάμεις της κυβέρνησης, του δήμου, του συνόλου των μνημονικών κομμάτων και «χορηγών», που χρησιμοποιούν το Pride για να προβάλλουν ένα  δήθεν «προοδευτικό» προσωπείο, παρά τις εξοντωτικές πολιτικές τους που εξαθλιώνουν εξίσου ετερόφυλους και ομοφυλόφιλους. Καθιστώντας έτσι, σε μεγάλο βαθμό, τα θετικά νομοθετικά βήματα που έχει με τους αγώνες του κατακτήσει το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, «κενό γράμμα».

  Η ΛΑΕ τάσσεται στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, γιατί η άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου είναι αξιακό ζήτημα και μας αφορά όλους. Ταυτόχρονα, θεωρούμε τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αναπόσπαστα συνδεδεμένες με τους συνολικούς αγώνες της κοινωνίας και των καταπιεσμένων τάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr