Η ξενοφοβική κυβέρνηση της Ιταλίας έπιασε δουλειά. H Ιταλία διώχνει διασωστικό πλοίο με 629 μετανάστες και πρόσφυγες για πρώτη φοράΑπαγόρευση εισόδου στα ιταλικά λιμάνια για το ερευνητικό και διασωστικό πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες, εξέδωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Στους επιβάτες του, συμπεριλαμβάνονται 127 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 παιδιά και 7 γυναίκες που
κυοφορούν.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο  Σαλβίνι, ο επικεφαλής της ιταλικής άκρας δεξιάς, που πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, φαίνεται πως ξεκίνησε να εφαρμόζει αυτό που ο ίδιος θεωρεί «κοινή λογική» για την αποφυγή ναυαγίων και τον περιορισμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, απαγορεύοντας τον ελλιμενισμό του πλοίου και ζητώντας με επιστολή του από τις αρχές της Μάλτας να του επιτρέψουν να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.
 Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της.


 Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe και συνεργάζεται και με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μεταφέρει ανθρώπους που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr