«Μαύρο» από το facebook και στην αντιναζιστική ανάρτηση – καταγγελία του «Ημεροδρόμου»


Το facebook αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» και στη φωτογραφία της ανάρτησης – καταγγελίας του «Ημεροδρόμου» με τίτλο To facebook μπλοκάρει άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου κατά του ναζισμού.
Η φωτογραφία που ενόχλησε είναι η ίδια με αυτή στο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο». 

Η φωτογραφία στο άρθρο:


Η φωτογραφία στο δημοσίευμα – καταγγελία του «Ημεροδρόμου»:


Σημειώνουμε ότι η κίνηση αυτή έγινε μία μέρα μετά το μπλοκάρισμα του προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» και της σελίδας «Μπογιόπουλος Νίκος» για την ανάρτηση άρθρου ενάντια στο ναζισμό. 

Επαναλαμβάνουμε ότι ειδικά αυτή η φωτογραφία είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή.

Ενημερώνουμε επίσης ότι μετά από τις 24 ώρες της ποινής από το facebook η σελίδα του Νίκου Μπογιόπουλου είναι και πάλι στον «αέρα».Τα ερωτήματα παραμένουν:

Ποιοι ακριβώς όροι λειτουργίας του facebook παραβιάζονται από άρθρα και φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που υπενθυμίζουν τη θηριωδία του ναζισμού και αποκαλύπτουν τους σύγχρονους απογόνους των Ες Ες;

Ποιοι άραγε έκαναν αιτήματα για τα μπλοκάρισματα και το «μαύρο» στις φωτογραφίες; 

Τελικά, ποιοι φοβούνται την Ιστορία; Ποιοι τρέμουν μπροστά στην αλήθεια; Ποιοι επιδιώκουν να «θαφτούν» τα εγκλήματα του ναζισμού; Ποιοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη που συνδέουν τους χιτλερικούς φονιάδες της Βέρμαχτ με τους ιδεολογικούς απογόνους τους, της Χρυσής Αυγής; Ποιοι επιθυμούν να ξεχαστεί η φρίκη της Κανδάνου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr