Καπιταλιστής ήταν ο Μαρξ σύμφωνα με τον Elon Musk, επειδή έγραψε βιβλίο για τον καπιταλισμόΜία συζήτηση ξεκίνησε στο Twitter, ο άνθρωπος που σύμφωνα με μερικούς είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, αναφερόμενος στους σοσιαλιστές, στο Μαρξ και στο Κεφάλαιο.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο Μαρξ ήταν καπιταλιστής και έχει γράψει ακόμα και βιβλίο για τον
καπιταλισμό, αναφερόμενος στο έργο του Μαρξ, “Το Κεφάλαιο”. Μία συζήτηση, που μάλλον δεν εξελίχτηκε όπως περίμενε, αφού οι απαντήσεις που τον χλευάζουν, φτάνουν σε αριθμό τις αναδημοσιεύσεις που κέρδισε.
Αφορμή, ήταν μια προηγούμενη ανάρτηση, στην οποία ο Ellon Musk, υποστήριζε πως όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως “σοσιαλιστές”, είναι καταθλιπτικοί, χωρίς χιούμορ και απόφοιτοι ακριβών κολλεγίων. Δυστυχώς δε βρέθηκε κάποιος Έλληνας να τον ενημερώσει πως είναι επίσης αξύριστοι και άπλυτοι, αλλά γενικά είναι σε καλό δρόμο.
Those who proclaim themselves “socialists” are usually depressing, have no sense of humor & attended an expensive college. Fate loves irony.
Αμέσως μετά, αυτοπροσδιορίστηκε σαν “σοσιαλιστής”, ενώ λίγο παρακάτω, έκλεψε το ρεκόρ από Τζήμερο και Παπαγγελή, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται πως διάβασε το Κεφάλαιο στην ηλικία των 14 χρόνων. Δηλαδή ένα χρόνο νεότερος, από τους δύο Έλληνες διανοούμενους.
Read Das Kapital when I was 14, incl cross-checking English translation of original German. Adam Smith FTW obv. Ironically, future automation will naturally lead to greater equality of consumption. Monopolies are true enemy of people. Competing to serve is good.
O Elon Musk είναι ένας Αμερικανός επενδυτής, που έχει γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του στην εταιρεία Tesla και την ίδρυση της εταιρείας SpaceX, ενώ χαρακτηρίζεται σαν ένας πρωτοπόρος στους τομείς της ηλιακής ενέργειας και της αεροδιαστημικής.
Προς το παρόν οι εταιρείες του έχουν να παρουσιάσουν μόνο απώλειες και όχι κέρδη, αλλά χάρη στις γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις από το αμερικανικό κράτος, που υπολογίζονται κάπου στα 5 δισ. ευρώ, μία ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή δεν είναι κάτι που τον ανησυχεί.
Πρόσφατα, μαθεύτηκε πως ο Elon Musk, σχεδιάζει να φτιάξει ένα μετρό στην πόλη του Λος Άντζελες, το οποίο όμως αν καταφέρει να κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί μόνο ερευνητικούς σκοπούς.
Παλιότερα, ο ίδιος ανακοίνωσε πως κάποια μέρα ίσως καταφέρει να κατασκευάσει ένα υπόγειο πνευματικό δίκτυο τούνελ, με το οποίο κάποιος θα μπορεί να κάνει το ταξίδι Νέα Υόρκη – Ουάσινγκτον, σε μόλις 29 λεπτά.
Την ίδια χρονιά, είχε ανακοινώσει πως θα φτιάξει πυραύλους, με τους οποίους το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, θα γίνεται σε μόλις 29 λεπτά.


Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με πιο μεταφυσικές ανησυχίες, με τον ίδιο να δηλώνει πως υπάρχει μόνο μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητα, να μη ζούμε στο Matrix ή σε κάτι που να του μοιάζει.
Και απ’ ότι φαίνεται, πρόσφατα άρχισε να ασχολείται και με την πολιτική, με την ίδια επιτυχία που είχε σε άλλους τομείς…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr