Ενέχυρο στους δανειστές, γίνεται η περιουσία όλων μας
Έχεις δυσανασχετήσει ποτέ που κάποιος κάνει μπλόκο σε ένα δρόμο, ο οποίος είναι “περιουσία όλων μας”. Μήπως για κάποια κατάληψη που γίνεται σε κτίριο που είναι “περιουσία όλων μας”; Έστω με κάποια απεργία που δε σου επιτρέπει πλέον την πρόσβαση σε κάποια υποδομή που είναι “περιουσία όλων μας”;

Μην ανησυχείς. Πλέον η “περιουσία όλων μας”, γίνεται ενέχυρο στα χέρια των δανειστών, σταματάει να είναι “όλων μας” και γίνεται “των τραπεζών”.

Με σειρά άρθρων στο “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022” όπως αποκαλείται το Μνημόνιο το οποίο θα ισχύει όταν θα έχουμε βγει από τα μνημόνια, όση δημόσια περιουσία έχει μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, πλέον θα είναι ενέχυρο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Και αν αναρωτιέστε πόση δημόσια περιουσία έχει περάσει σε αυτό το Ταμείο, μία σύντομη απάντηση είναι, όλη.

Συγκεκριμένα, στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), ανήκουν 70.000 ακίνητα, ο ΟΑΣΑ, τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ και όσες ακόμα δημόσιες εταιρείες μπορείτε να σκεφτείτε, που έχουν για τίτλο κάποιο αρτικόλεξο.

Με τα άρθρα στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το Υπερταμείο, μπαίνει εγγυητής για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, δεσμευόμενο ότι σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος δε μπορεί να αποπληρώσει μέρος των δανείων του, θα πωλούνται, θα νοικιάζονται, ή θα αξιοποιούνται κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, η ΕΕΣΥΠ:

Θα εγγυάται στον ESM την έγκαιρη εκπλήρωση από το δικαιούχο κράτος μέλος των υποχρεώσεων του δικαιούχου κράτους μέλους βάσει της σύμβασης.

Θα υπόσχεται στον ESM ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος μέλος δεν καταβάλλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή σε σχέση με τη Σύμβαση, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά βάσει αυτής της εγγύησης δεν θα υπερβαίνουν συνολικά τα 25 δισ. ευρώ.

Θα συμφωνεί με τον ESM ότι εάν οποιαδήποτε εγγύηση που εγγυάται είναι ή καθίσταται μη εκτελεστή, άκυρη ή παράνομη, ανεξάρτητα ως αρχική υποχρέωση, αποζημιώνει τον ESM αμέσως μετά από αίτημά του έναντι οποιουδήποτε κόστους, απώλειας ή υποχρέωσης ευθύνης που προκύπτει από το γεγονός ότι το δικαιούχο κράτος μέλος δεν καταβάλλει κανένα ποσό το οποίο θα καταβαλλόταν στο πλαίσιο της σύμβασης, αλλά λόγω μη εκτελεστότητας, ακυρότητας ή παρανομίας δεν καταβάλλεται την ημερομηνία κατά την οποία θα έπρεπε να καταβληθεί.Η είδηση δεν αναμένεται να εντυπωσιάσει φίλους της ΝΔ που η “περιουσία όλων μας” τους αφορά μόνο όταν την ακουμπά κάποιος από την πλέμπα και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν πως τα παραπάνω είναι προπαγάνδα για να έρθει ο Κούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr