Ξυλοδαρμό παρακολούθησαν παιδάκια δημοτικού, γιατί κάποιοι γονείς δε θέλαν Πακιστανούς τριγύρω τους
Με τις καλύτερες αναμνήσεις έκλεισε η σχολική χρονιά για τα παιδάκια του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στα Σεπόλια, αφού είδαν κάποιους από τους γονείς να επιδίδονται σε ξυλοδαρμό, επειδή “ήρθαν πάλι οι Πακιστανοί”.

Το 144ο δημοτικό σχολείο, έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να γίνονται τις Κυριακές, μαθήματα γλώσσας σε παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας. Κίνηση, που αρχικά είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μια μειοψηφία ακροδεξιών, που μάλιστα είχαν αντιδράσει με βίαιο τρόπο.


Παρόλα αυτά, η χρονιά κύλησε ομαλά, αφού σύλλογοι γονέων, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, πήραν έμπρακτα θέση.

Όπως διαβάζουμε όμως, χτες, δύο γονείς-μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, ο Θύμιος Χριστοδούλου και ο Θανάσης Νασιόπουλος, δέχτηκαν επίθεση από δύο άλλους γονείς, μπροστά στα μάτια 50 περίπου παιδιών.

Οι δύο γονείς που ξεκίνησαν το επεισόδιο, είχαν ρωτήσει νωρίτερα με επιθετική διάθεση “Γιατί φέρατε πάλι τους Πακιστανούς”, αναφερόμενοι σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, που βοήθησαν στη διοργάνωση της γιορτής.

Αρχικά φάνηκε πως εκεί θα τελείωναν όλα. Αλλά οι δύο γονείς γύρισαν μετά από 20 λεπτά και άρχισαν να γρονθοκοπούν τα μέλη του Δ.Σ.


Όπως περιγράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Θύμιος Χριστοδούλου:

Ο Α.Μ. ήρθε ξανά και άρχισε να χειροδικεί χωρίς αφορμή. Πέταξε κάτω με κλοτσιές τον Νασιόπουλο. Προσπάθησα να τον τραβήξω. Πριν καν τον ακουμπήσω, ήρθε τρέχοντας ο άλλος δράστης, με άρπαξε από τον λαιμό και με γρονθοκοπούσε. Με έριξαν στο έδαφος. Προσπάθησα να σηκωθώ να μη φάω και άλλα χτυπήματα, κλοτσιές. Κάποιοι γονείς παρενέβησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πήγαμε στο νοσοκομείο. Καταθέσαμε μηνύσεις. Εχω μώλωπες στα χέρια και στο πρόσωπο, ρωγμώδες κάταγμα στη μύτη. Ο Θανάσης δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο και στο μέτωπο και έκανε δύο ράμματα


Το περιστατικό το είδαν τουλάχιστον 50 παιδιά και γονείς που περίμεναν στην ουρά για σουβλάκια. Εκείνη την ώρα πάνω από 200 άτομα ήταν στο σχολείο. Εκλαιγαν και τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά των δραστών. Ηταν σοκαρισμένα. Τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί ο πατέρας τους συμπεριφέρεται έτσι. Ο 11χρονος γιος μου σπρώχτηκε από τους δράστες και έπεσε στο ψυγείο. Το βράδυ έκλαιγε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Και τα παιδάκια των άλλων γονέων έκλαιγαν. Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν. Μάλιστα εκείνη την ώρα ήταν να δοθούν τα βραβεία στους μαθητές της έκτης και η απονομή αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων. Ομως το γλέντι συνεχίστηκε ώς αργά…

Εμείς να σχολιάσουμε, πως απαιτείται μια ιδιαίτερη ποιότητα ανθρώπου, προκειμένου κάποιος να αρχίσει έναν ξυλοδαρμό μπροστά σε μικρά παιδιά. Αυτή του φασίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr