Σε έναν μετανάστη και έναν φωτορεπόρτερ επιτέθηκαν “πατριώτες” διαδηλωτές, στο χτεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε το χθεσινό συλλαλητήριο που είχαν οργανώσει “πατριώτες”, ακροδεξιοί και ναζί για την υπεράσπιση των πάτριων μακεδονικών εδαφών μας, με τους συγκεντρωμένους να μην καταφέρνουν να γεμίσουν το χώρο μπροστά από τη Βουλή.

Λίγο μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο είχε οργανωθεί για να δηλώσουν οι παρευρισκόμενοι την διαφωνία τους με τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία με κεντρικό σύνθημα κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία. Ακολούθησαν επεισόδια όταν ομάδες διαδηλωτών άρχισαν να πετάνε πέτρες και φωτοβολίδες και να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να ανέβουν στην είσοδο της Βουλής. Το παρών είχαν δώσει και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος.

Απαιτήθηκε η παρέμβαση της φρουράς της Βουλής προκειμένου Τυνήσιος μετανάστης να διασωθεί απο φασιστικά στοιχεία την τελευταία στιγμή.

Το ίδιο τυχερός φαίνεται πως δε στάθηκε φωτορεπόρτερ ο οποίος, όπως καταγγέλλει στο thepressproject.gr, δέχτηκε επίθεση με καδρόνια από αγνώστους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και οι οποίοι τον αποκαλούσαν “ημίαιμο”, ενώ του έκλεψαν και τη φωτογραφική μηχανή.

Ο φωτορεπόρτερ με καταγωγή από την Πορτογαλία και την Ελλάδα, κάλυπτε το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρο στο Σύνταγμα για το μακεδονικό, την ώρα που δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή. Συγκεκριμένα περίπου δέκα άτομα φορώντας κράνη, ντυμένοι με μαύρες μπλούζες και κρατώντας ελληνικές σημαίες τον πλησίασαν, τον ρώτησαν για την καταγωγή του και αν έχει ταυτότητα μαζί του, ενώ τον αποκαλούσαν “ημίαιμο”. Το θύμα τους ανέφερε πως είναι φωτογράφος, αλλά τα φασιστοειδή άρχισαν να τον χτυπάνε με τα καδρόνια που κρατούσαν και κάποιοι τραβούσαν τη φωτογραφική μηχανή από το λαιμό του.

Δεν είχε κανείς αμφιβολία για το τι είδους άτομα συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο με αφορμή το ονοματολογικό. Το ποιόν τους άλλωστε είχε φανεί από τα πρώτα συλλαλητήρια που είχαν οργανωθεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου κυριαρχούσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές και οι χριστιανοί φονταμενταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr