Μία μόλις μέρα μετά την επέτειο της σφαγής στο Δίστομο, η κυβέρνηση κάλεσε τη Χρυσή Αυγή σε εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού


Μόλις χτες, κυβερνητικά στελέχη, κατέθεταν στεφάνια στο μνημείο του Διστόμου.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, ο οποίος ανέφερε τη δέσμευση της βουλής των ελλήνων, για τη διεξαγωγή συζήτηση και έγκρισης πορίσματος για τις αποζημιώσεις, που θα σταλεί στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, ώστε να αναλάβει η Γερμανία τις υποχρεώσεις της.
Ο δε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης, 74 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία, ανέφερε πως έφτασε ο κατάλληλος διπλωματικός χρόνος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.
Σαν σήμερα πριν 74 χρόνια, έγινε η φρικιαστική σφαγή στο Δίστομο από τους Ναζί κατακτητές. Σε μια περιόδο που ξανασηκώνουν κεφάλι απειλητικά οι ακροδεξιοί απόγονοι κ απολογητές του Ναζισμού σε όλη την Ευρώπη, το μήνυμα είναι: Ποτέ πια Ναζισμός κ Φασισμός! https://left.gr/news/74-hronia-apo-ti-sfagi-sto-distomo 
Σήμερα, όπως καταγγέλει το ΚΚΕ, η κυβέρνηση προσκάλεσε βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Μέγα της το θαλάσσης Κράτος”.
Η σημερινή παρουσία, έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Καστελόριζου, από όπου δημοσιεύτηκαν viral φωτογραφίες υπουργών της κυβέρνησης, να στέκονται πλάι πλάι με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρόσκληση και την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό στις 11 Ιούνη στο θωρηκτό “Γ. ΑΒΕΡΩΦ.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, διότι με συστηματικό τρόπο και κατ΄ εξακολούθηση προσκαλεί τους ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η σημερινή παρουσία τους προστίθεται στο ταξίδι με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, την πρόσκλησή τους σε ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, την παρουσία τους στην εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο και αλλού.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε στον κυβερνήτη του θωρηκτού “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” ότι είναι απαράδεκτο να προσκαλούνται στην εκδήλωση οι υπόδικοι ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, αποχωρώντας από την εκδήλωση.
Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να καταδικάσει αυτή την προκλητική στάση της κυβέρνησης και να απομονώσει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, όπου κι αν εμφανίζονται αυτοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr