Γερμανικοί ύμνοι στον Τσίπρα για “μεταρρυθμίσεις” και Μακεδονικό
Στο Εurogroup που πρόκειται να συγκληθεί αύριο, Πέμπτη 21 Ιουνίου, αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικής Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απογοητευτικό για τον Τσακαλώτο. Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα, που εκφράζει ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, χαρακτηρίζει τον Τσίπρα “ρεαλιστή” πολιτικό, εξαιτίας της ανταπόκρισής του στις απαιτήσεις για “μεταρρυθμίσεις” αλλά των χειρισμών του στο Μακεδονικό.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για “παζάρεμα μέχρι τέλους” και προβαίνει στην εκτίμηση ότι “η συνάντηση (σ.σ. των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης) ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις”.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. “Ωστόσο, η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε ευρωπαίοι διπλωμάτες”, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί “τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη”.

Η Handelsblatt μεταφέρει την ικανοποίηση των ισχυρών κύκλων της Γερμανίας και της Ε.Ε. για την πολιτική Τσίπρα, που έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και εκτιμά ότι οι χειρισμοί του στο ζήτημα της Μακεδονίας ενδέχεται να τον βοηθήσουν. Αν και επισημαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι αποφεύγουν τον συσχετισμό χρέους – Μακεδονικού, τονίζεται ότι ο Τσίπρας και στα δύο ζητήματα αναγνωρίζεται ως “ρεαλιστής πολιτικός”.

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ε.Ε., της ΕΚΤ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κι αυτή του την προσφορά του την αναγνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr