Έμειναν τελικα ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕ, και ΝΑΤΟ να πανηγυρίζουν για την συμφωνία για το Σκοπιανό



Η μοναξιά του ΣΥΡΙΖΑ εντός της χώρας δεν αποτυπώνει μόνο την επιθυμία της μνημονιακής αντιπολίτευσης να πάρει τα ηνία
της χώρα, αλλά την απόσταση της εν λόγω συμφωνίας από τις θέσεις της Αριστεράς για αυτό το θέμα είκοσι και βάλε χρόνια που δικαίως τον καταγγέλλει ότι έτρεξε να συμφωνήσει κατ' εντολή του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ.

Νέα Δημοκρατία, το πλειοψηφικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ, στέκονται υποκριτικά απέναντι στην συμφωνία, αφού αποδεδειγμένα όσο κυβερνούσαν αυτή τη χώρα τέτοια λύση είχαν υπογράψει απλά στην FYROM οι εθνικιστές που ήταν στην κυβέρνηση δεν δεχόντουσαν ούτε να αποσύρουν Μεγαλέξανδρους και Βουκεφάλες από δρόμους και αεροδρόμια, ως κίνηση ελάχιστης υποχώρησης από αλυτρωτικά συνθήματα που υιοθέτησαν. Η κυβέρνηση απέναντι άλλαξε, και έτσι η ίδια συμφωνία που είχαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ήρθε και έγινε δεκτή και από μεριάς των Σκοπίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες για να υπερασπιστεί την συμφωνία αναφέρεται στις θέσεις της αριστεράς για σύνθετη ονομασία, μόνο που πουλά "παραμύθα". Σαφέστατα η σύνθετη ονομασία ήταν πλειοψηφικά το αίτημα της αριστεράς (ο τότε Συνασπισμός τότε βέβαια συμμετείχε στα συλλαλητήρια ενάντια και στην συνθετική ονομασία), αλλά σύνθετη ονομασία λέγαμε σε όλα. Σε ονομασία, εθνότητα και γλώσσα. Και εθνότητα και γλώσσα είναι πιο βασικά γιατί αυτά ορίζουν εξελίξεις του μέλλοντος. Αντί αυτού ο Τσίπρας υπέγραψε για σκέτο "Μακεδονία" σε εθνότητα και γλώσσα με υποσημειώσεις που δεν θα τις βλέπει κανείς ούτε μετά από έξι μήνες.

Ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς αφού στην αρχή πανηγύριζαν, σήμερα μιλάνε για συμβιβασμό αφού οι υποσημειώσεις έγιναν φανερό ότι αφορούν μόνο τα τυπικά και όχι την ουσία. Πανηγυρίζουν μαζί τους, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που βάζουν και το γειτονικό κράτος στα σχέδια τους. Οι μεν για να στριμώξουν και άλλο την Ρωσία, και οι δε για να την εντάξουν στο ευρωτραπεζικό τους σύστημα.

Ακόμα και η Αριστερά για την ουσία της συμφωνίας και την εξυπηρέτηση που παρέχει ο Τσίπρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ στέκεται απέναντι από την συμφωνία με αποτέλεσμα Συριζαίοι και κρυφοσυριζαίοι να μιλάνε για "εθνικιστική" αριστερά και άλλα φαιδρά. Η πλάκα είναι οτι οι Συριζαίοι ακόμα νομίζουν ότι ανήκουν στην αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr