Σε δίκη πάνε φοιτητές, επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση, ενάντια στην επέμβαση στη Συρία
Πηγή: 902.gr

Μια περίεργη υπόθεση έρχεται στην επικαιρότητα από την Πάτρα, όπου δύο φοιτητές βρίσκονται ξαφνικά κατηγορούμενοι, επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση.

Όπως διαβάζουμε, οι δύο φοιτητές, συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας στη Συρία. Μετά τη διαδήλωση, τους προσέγγισαν αστυνομικοί, τους ζήτησαν τα στοιχεία τους, τους κάλεσαν στο Τμήμα σαν μάρτυρες και τελικά τους ανακοίνωσαν πως είναι κατηγορούμενοι.


Διευκρινίζεται πως δεν αναφερόμαστε στη διαδήλωση όπου έγινε προσπάθεια αποκαθήλωσης του αγάλματος του Τρούμαν στην Αθήνα και υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Αλλά σε άλλη διαδήλωση, που έγινε την επόμενη μέρα στην Πάτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις φοιτητών που ακολούθησαν στην Αθήνα και στην οποία απ’ όσο μαθαίνουμε, δεν έγινε κάποιο επεισόδιο.

Όλη η ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ:

Συγκεκριμένα κατηγορούνται ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΤΕΦ Πάτρας και ένας ακόμη σπουδαστής του ΤΕΙ, επειδή διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Η διαμαρτυρία ήταν αποφασισμένη από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και στόχευε στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.


Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της Αστυνομίας, ξεπέρασαν κάθε όριο! Την έστησαν στους σπουδαστές μετά από διαδήλωση, ρωτώντας διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία και έφτασαν στο σημείο ενώ τους κάλεσαν στο Τμήμα ως μάρτυρες τελικά να τους ανακοινώσουν ότι είναι κατηγορούμενοι, χωρίς καν να τους ειδοποιήσουν για αυτό!!!

Καλούμε κάθε νέο και νέα που ανησυχεί για τη ζωή και το μέλλον του, πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση! Η προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και της τρομοκρατίας μάς αφορά όλους! Γιατί αυτή η προσπάθεια στρέφεται απέναντι σε όποιον θέλει να σηκώσει κεφάλι!

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που οξύνεται η καταστολή απέναντι στη νεολαία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο!


Εμπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνες εξελίξεις, στηρίζουν τους δολοφόνους των λαών, το ΝΑΤΟ, παρέχοντάς τους γην και ύδωρ!!! Τους ενοχλεί λοιπόν ιδιαίτερα η φωνή της νεολαίας που αντιστέκεται στα εγκληματικά τους σχέδια! Ενοχλούνται από τη νεολαία που δεν αποδέχεται να γίνει συνένοχος στο έγκλημα χιλιάδων λαών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα από τη μία να προχωρά σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών κεφαλών του ΝΑΤΟ, δίπλα στην πόλη μας στο στρατόπεδο του Αράξου και από την άλλη όποιον τολμά να αντιδρά στις βρώμικες συμφωνίες της να τον καταδιώκει ως εγκληματία!!!

Η νεολαία να βγει μπροστά, η αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να δυναμώσει, να δυναμώσει η πάλη κατά των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγωνιστών μάς αφορά όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr