Πυρκαγιά στη Μανωλάδα, κατέστρεψε τα υπάρχοντα εκατοντάδων μεταναστών εργατών γης
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στις 10 το πρωί από άγνωστη αιτία, έκαψε τα καταλύματα όπου έμεναν περίπου 500 εργάτες.

Συγκεκριμένα κάηκαν 37-40 καταλύματα όπου έμεναν εργάτες γης, κυρίως από το Μπαγκλαντές, καταστρέφοντας τα διαβατήριά τους, χρήματα, ρούχα, έγγραφα και ό,τι άλλο είχαν.

Πλέον οι εργάτες είναι άστεγοι αφού δεν υπάρχουν υποδομές έστω και για προσωρινή στέγαση. Σημειώνεται πως για να μένουν στα νάιλον καταλύματα που κάηκαν, πλήρωναν 20 ευρώ νοίκι ο καθένας το μήνα, ενώ σε αυτά έμεναν στοιβαγμένοι ανά 5 ή ανά 10 εργάτες, καμιά φορά και 30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 280 μετανάστες έχουν δηλώσει στις αρχές ότι έχουν χάσει τα έγγραφά τους.

Η Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφά της, έχουν απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη στο παρελθόν, αφού το 2013, τσιφιλικάδες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 38 εργάτες που είχαν αφήσει απλήρωτους.

Το 2014, το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, αφού όσοι συμμετείχαν στην επίθεση του 2013, είτε αθωώθηκαν είτε καταδικάστηκαν με αναστολή και πήγαν σπίτια τους.

Το 2017, για ακόμα μια φορά οι τσιφλικάδες της Μανωλάδας έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκρινε πως οι εργάτες που είχαν δεχθεί επίθεση το 2013 υποβάλλονταν σε καταναγκαστική εργασία, με την Ελλάδα να υποχρεώνεται να πληρώσει από 12.000 έως 16.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 42 προσφεύγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr