Δεν υπογράφει ο Ιβάνοφ, καταγγέλλοντας απειλές και εκβιασμούς

Δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ, με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της γείτονος στην οποία κατέληξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αντίστοιχα.

Στο διάγγελμά του προς τον λαό της χώρας του, ο Ιβάνοφ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη συμφωνία, τόνισε ότι δεν θα την υπογράψει και προειδοποίησε ότι δεν θα τον εκφοβίσουν με απειλές και εκβιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί μία προσωπική συμφωνία των Ζάεφ - Ντιμιτρόφ (υπουργός Εξωτερικών), υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τα κόμματα. Είναι πατριωτισμός να πάρει η Ελλάδα ό,τι ζητάει, ενώ εμείς τίποτα; αναρωτήθηκε ο Ιβάνοφ. 

Με αυτήν τη συμφωνία παραβιάζεται η διαθήκη των προγόνων μας για μία ενιαία Μακεδονία και διαγράφεται η 27χρονη ιστορία της χώρας, είπε επίσης ο Ιβάνοφ, συμπληρώνοντας ότι η ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να είναι ο λόγος για να υπογράψουμε μία επιβλαβή συμφωνία.

«Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται, η συμφωνία είναι απαράδεκτη και δεν θα την υπογράψω», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του είναι οριστική και ότι δεν θα τον με εκφοβίσουν με απειλές και εκβιασμούς. Όπως είπε, θα επιδιώξει μία λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της χώρας του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα και να έχει διάρκεια ελάχιστων λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο Ιβάνοφ δεν υπογράψει τη συμφωνία, αυτή θα έρθει εκ νέου προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr