Αντιμέτωπος με ισόβια ο πολέμαρχος Σώρρας, γιατί τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία
Την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Ελλάνιος Άρχοντας των Πάντων, και ιδρυτής της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ένα σκασμό από
κακουργήμαματα που τον βαρύνουν, σχετικά με τη δράση της Ε.ΣΥ. που ακόμα και σήμερα ισχυρίζεται ότι μπορεί να πλερώσει και να ξεπληρώσει τα πάντα με τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχει στην άκρη ο Αρτέμης. Τώρα ο αρχηγός της Ε.ΣΥ. βρίσκεται αντιμέτωπος μέχρι και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αφού τα αδικήματά του για απάτες εναντίον του Δημοσίου και των τραπεζών, του αποδίδονται συνδυαστικά με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Σώρρας, που συνελήφθη σε ένα ημιυπόγειο στον Άλιμο προχθές Σάββατο, με μακριά γενειάδα και με παρουσιαστικό που θύμιζε παπά, ήταν καταζητούμενος επί 16 μήνες και στο κατηγορητήριο σε βάρος του περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Η δικογραφία σε βάρος του Αρ. Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα εκκρεμεί και μια καταδικαστική απόφαση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για υπόθεση υπεξαίρεσης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή. Η καταδίκη εκείνη είχε οδηγήσει «στην παρανομία» τον Αρτέμη Σώρρα.

Η οργάνωση, πάντως, σε δελτίο Τύπου που έχει αναρτήσει στη σελίδα της, ισχυρίζεται πως ο «πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων» δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017 -που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του με βάση την ποινική του δίωξη από την κ. Αυλίδου- αλλά «προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του», καθώς η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων».


Η οργάνωση καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν στον ιδρυτή της, την Πέμπτη στα δικαστήρια, ενώ θεωρεί πως η σύλληψη του σχετίζεται με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Σημειώνεται ότι, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, το «εξώδικο Σώρρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr