Μετά το σώμα της νοσοκόμας από τη Γάζα, οι Ισραηλινοί δολοφονούν και τη μνήμη της
Σε έναν αγώνα προπαγάνδας έχουν επιδοθεί οι ισραηλινές αρχές μετά τη στυγερή δολοφονία της νεαρής Παλαιστίνιας νοσοκόμας Ραζάλ Αλ-Νατζάρ πριν λίγες μέρς στη Γάζα. Η παγκόσμια κατακραυγή για αυτή την πράξη που συνιστά ξεκάθαρα έγκλημα πολέμου, καθώς τη στιγμή που πυροβολήθηκε έφερε ξεκάθαρα την ενδυμασία της νοσοκόμας, οδηγεί το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ σε μια χυδαία προσπάθεια αμαύρωσης της μνήμης του θύματος.

Βγήκε λοιπόν λοιπόν στο twitter o αραβόφωνος εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αβιχάι Εντράι να δηλώσει ότι “Η Ραζάν Αλ-Νατζάρ δεν είναι ο άγγελος του ελέους που προσπαθεί να παρουσιάσει η προπαγάνδα της Χαμάς”, παραθέτοντας βίντεο όπου η νοσοκόμα- ενδεχομένως, καθώς δεν είναι σαφές από την εικόνα – εμφανίζεται να επιστρέφει στον ισραηλινό στρατό ένα από τα καπνογόνα που της πέταξαν, κίνηση δηλαδή που θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση της. Στη συνέχεια αναπαρήγαγε όλη την προπαγάνδα περί ευθύνης της Χαμάς που κινητοποιεί όλον τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα και κατέληξε: “Είναι συνηθισμένο το ιατρικό προσωπικό παγκοσμίως να πετάει βόμβες, να συμμετέχει σε ταραχές και να αυτοαποκαλείται ανθρώπινη ασπίδα”; Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρέσβης του Ισραήλ στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία δείγμα “βιαιότητας της Χαμάς” ενώ και ο βουλευτής της Κνεσέτ Μεράβ Μπεν Άλι έσπευσε να αξιοποιήσει το βίντεο για να δηλώσει “Φαίνεται πως η νοσοκόμα, ναι αυτή η νοσοκόμα, δεν ήταν απλά νοσοκόμα, όπως βλέπετε”.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός, βασισμένος μόνο σε μαρτυρίες στρατιωτών απάλλαξε από κάθε ευθύνη τους εμπλεκόμενους Ισραηλινούς, καταλήγοντας στο πόρισμα ότι ναι μεν πυροβολούσαν διαδηλωτές, αλλά όχι σκόπιμα τη Ραζάν, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι “θα συνεχίσει τις έρευνες”. Η εξοργιστική στάση των βρετανικών αρχών έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε και σε αυτό το καυστικό άρθρο της haaretz, που κλείνει ως εξής:

Το Ισραήλ θα έπρεπε να έχει σοκαριστεί από τη δολοφονία της νοσοκόμας. Το αθώο πρόσωπο της Νατζάρ θα έπρεπε να έχει αγγίξει την καρδιά κάθε Ισραηλινού. Οι ιατρικές οργανώσεις θα έπρεπε να έχουν υψώσει τη φωνή τους. Οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να κρύβουν το πρόσωπό τους από ντροπή. Αλλά όλα αυτά θα γίνονταν μόνο αν το Ισραήλ πίστευε στην ορθότητα του σκοπού του. Όταν το δίκιο χάνεται, το μόνο που μένει είναι η προπαγάνδα. Κι από αυτή την άποψη, αυτό το νέο ιστορικό χαμηλό ίσως είναι προάγγελος καλών ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr