Για το κίνδυνο της αριστερής βίας μίλησε, πρώην γενικός γραμματέας κόμματος συνταγματάρχη δικτάτορα


Μια τσεκουράτη ανάρτηση έκανε ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Προσπαθώντας να επανέλθει στη δημοσιότητα αλλά και να φροντίσει να παραμείνει αδιάλλειπτη η παροχή σανού στους ψηφοφόρους του κόμματός του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε τα παρακάτω:
Η πολιτική βία, που στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη δράση της άκρας Αριστεράς, θίγει ευθέως το δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει αυτό που πιστεύει χωρίς να νιώθει φόβο ή απειλή.
Αυτή την αριστερή βία, που εχθρεύεται την ελευθερία και τη δημοκρατία, θα την ξεριζώσουμε.
Ο λόγος για την πολιτική βία, που σύμφωνα με το στέλεχος της ΝΔ, στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την άκρα Αριστερά, παρά το βίαιο παρελθόν του ίδιου:

Στις 12 Μαΐου του 1985 ο Βορίδης ήταν επικεφαλής ομάδας περίπου είκοσι ΕΠΕΝιτών που φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ – Πινοσέτ» επιτέθηκαν στην πορεία αντιεξουσιαστών που διαδήλωναν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους.
Σε μία φωτογραφία από το επεισόδιο που δημοσιεύθηκε το 2002 στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία» διακρίνεται ο Βορίδης κρατώντας ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με άλλους οπλισμένους χουντικούς ομοϊδεάτες του.
Το Νοέμβριο του ίδιου έτους ήταν ένας από τους νεολαίους της ΕΠΕΝ που τραυματίστηκαν όταν μαζί με υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ και την κάλυψη της αστυνομίας επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο που τελούσε υπό κατάληψη από νεολαίους του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά.
Τον Απρίλιο του 1986 ήταν επικεφαλής φασιστικής ομάδας που επιτέθηκε με λοστούς και στιλέτα σε φοιτητές στη Νομική, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννιά φοιτητών και την υποβολή μήνυσης εναντίον του από το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Εντύπωση προκαλεί και το άγχος του βουλευτή, για τα δικαιώματα των πολιτών να εκφράζουν αυτά που πιστεύουν χωρίς να νιώθουν φόβο ή απειλή, καθώς και η στήριξή του σε έννοιες όπως ελευθερία και δημοκρατία. Δεδομένου πως ο ίδιος έχει υπάρξει γενικός γραμματέας του πολιτικού κόμματος που ίδρυσε ο επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, θέση την οποία πήρε από το σημερινό αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, η εντύπωση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr