Με Δικαστική παρέμβαση , έληξε η κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά


Για να διευκολυνθούν οι εταιρείες που παρέχουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στην COSCO!!!
- Nέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα
- Ελεύθερη πρόσβαση απεργοσπαστών απαιτεί η Διοίκηση και δικαιώνεται από το πρωτοδικείο Πειραιά που - τι πρωτότυπο - κήρυξε την απεργία "παράνομη και καταχρηστική"
- "Χωρίς συμβάσεις και με συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας η εργασία" κατγγέλουν οι εργαζόμενοι.

- Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, συμμετείχε χθες Παρασκευή στη νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τα σωματεία μέλη του.

Ωστόσο, μετά από προσφυγή των εταιρειών που διαχειρίζονται εργαζόμενους για λογαριασμό της ΣΕΠ στο πρωτοδικείο Πειραιά, η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Η απεργία των εργαζομένων στη διακίνηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες που διακινούν εμπορεύματα από το λιμάνι του Πειραιά να διαμαρτυρηθούν έντονα προς τη διοίκηση.

Και η ειρωνεία .. «δικαίωμα της απεργία είναι ιερό όπως και το δικαίωμα της εργασίας»!


«Δεν έχουμε κάτι με τους απεργούς, αλλά είμαστε κατά του κλεισίματος της πόρτας», ανέφερε στέλεχος της διοίκησης αναφέροντας ότι το «δικαίωμα της απεργία είναι ιερό όπως και το δικαίωμα της εργασίας».

Το σωματείο της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π., που σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, ζητά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές πλευρές, την ένταξη των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση και αορίστου χρόνου. Επίσης, ζητούν διάλειμμα 30 λεπτών που θα πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr