Η πολιτική απάτη της ΝΔ με την πρόταση μομφήςΠρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα καταθέσει σήμερα η κυβέρνηση με επίκεντρο τη Συμφωνία για την «Βόρεια Μακεδονία».
Το εντυπωσιακό και συνάμα εξοργιστικό είναι ότι η ΝΔ θα περιμένει να ψηφίσει σήμερα η Βουλή το
σφαγιαστικό πολυνομοσχέδιο – τέρας, που ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο και μετά να καταθέσει την πρόταση μομφής.
Ο λόγος αυτής της μεθόδευσης είναι απλός: αν η ΝΔ κατέθετε την πρόταση μομφής πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, τότε υποχρεωτικά θα σταματούσε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και η ψήφιση του θα πήγαινε μετά την συζήτηση και την κατάληξη της πρότασης μομφής.
Η ΝΔ, όμως, δεν ήθελε με τίποτα να καθυστερήσει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για το οποίο πίεζε και επείγετο η τρόικα.
Η ΝΔ μπορεί, για τα μάτια του κόσμου, να μη ψήφιζε το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο αλλά στην ουσία τασσόταν και τάσσεται με χέρια και πόδια υπέρ αυτού και θέλει, μάλιστα, να ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σε κάθε περίπτωση να το βρει έτοιμο, αν κάποτε, έρθει στην κυβέρνηση.
Στελέχη της ΛΑ.Ε κατάγγελλαν αυτήν την βρώμικη στάση της ΝΔ, ενώ εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους και για αυτή καθ’ εαυτή την κίνηση της ΝΔ να υποβάλλει αυτήν την ώρα πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για την Συμφωνία με την FYROM.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι αν η πρόταση μομφής δεν υπερψηφισθεί, πράγμα πιθανό, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανέλπιστη χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, η οποία θα εκλάβει την απόρριψη της πρότασης μομφής ως «ανέλπιστη» επικύρωση από την Βουλή της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.
Μήπως, όμως, αυτό δεν επιδιώκει επί της ουσίας η ΝΔ.
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.
Η ΝΔ βοηθά από τη μία την κυβέρνηση να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και από την άλλη της στρώνει το δρόμο να «επικυρώσει» η Βουλή, με προφάσεις, την απαράδεκτη Νατοϊκή Συμφωνία με την FYROM.
Το ΝΑΤΟ και τα μνημόνια υπεράνω όλων στο πολιτικό κατεστημένο.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr