Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Μπαρμπαρούσης, μάλλον γιατί δεν είχε πάει ποτέ Βαρκελώνη
Άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία της έβαλε η ελληνική αστική δικαιοσύνη, η οποία άφησε ελεύθερο
με εγγύηση 30.000 ευρώ τον Μπαρμπαρούση, που από το βήμα της Βουλής κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πραξικόπημα.


Στον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή του τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ η εγγύηση ορίστηκε στα 30.000 ευρώ, δηλαδή περίπου στα 4 μηνιάτικα του βουλευτικού του μισθού.

Δεν ξέρουμε αν ο ανακριτής πίστεψε πράγματι πως ο Μπαρμπαρούσης, λέγοντας τα “κεφάλια στις Πρέσπες” εννοούσε “προσοχή στις Πρέσπες”.

Αλλά ενδέχεται να έπαιξε ρόλο, το ότι ο Μπαρμπαρούσης ουδέποτε έχει επισκεφθεί τη Βαρκελώνη, δεν κατάγεται από την ανταρτομάνα Θεσσαλία και ούτε καν ξέρει ποιος είναι ο Ψαραντώνης.

Με το Μπαρμπαρούση να έχει καλέσει σε πραξικόπημα και να έχει ζητήσει κεφάλια πολιτικών, δεν ξέρουμε πλέον τι πρέπει να κάνει ένας χρυσαυγίτης για να πάει φυλακή.
Το περιστατικό

Ο βουλευτής της οργάνωσης, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα, καθώς και τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, ενώ ζήτησε και “τα κεφάλια τους” στις Πρέσπες.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ζήτησε την αποβολή του από την αίθουσα, ενώ σημείωσε:

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα
Πριν λίγο καιρό, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε επειδή αποκάλεσε τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης “νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρομίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί”

Ο Άρειος ΠάγοςΛίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με βίντεο και πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της οργάνωσης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωνε την αποπομπή του Μπαρμπαρούση από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο Μπαρμπαρούσης ανακαλεί

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της άσκησης δίωξης από τον Άρειο Πάγο, ο Μπαρμπαρούσης ανακάλεσε τις δηλώσεις από το βήμα της Βουλής.

οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου – τις οποίες ανακαλώ – επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις του:

δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας […] ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠ.ΕΘ.Α. Π. Καμμένου, ότι με μία ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr