20 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση των ναζί της Χρυσής Αυγής στον Δημήτρη Κουσουρή
Είκοσι χρόνια πέρασαν από τη δολοφονική επίθεση των ναζί της Χρυσής Αυγής στον Δημήτρη Κουσουρή.

Ήταν 16 Ιουνίου του 1998 όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής (τάγμα εφόδου) – με αρχηγό τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (ή «Περίανδρο»), ο οποίος, τότε, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
της ναζιστικής συμμορίας – προχώρησαν στη βάρβαρη επίθεση ενάντιον του Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος ήταν, τότε, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ με την ΕΑΑΚ και άλλων δύο ατόμων, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο Δ. Κουσουρής, μαζί με τον Ηλία Φωτιάδη, φοιτητή, και τον Γιάννη Καραμπατσόλη,αδιόριστο φιλόλογο, κάθονταν σε μια καφετερία έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Είχαν φύγει από τα δικαστήρια νωρίτερα μετά από κινητοποίηση συμπαράστασης. Εκεί δέχτηκαν την επίθεση.

Ο καθηγητής Ιστορίας, πια, Δημήτρης Κουσουρής, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέθεσε στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (διαβάστε εδώ την κατάθεση του) και λίγες μετά παραχώρησε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm (20-12-2017).

Ακούστε το ηχητικό:

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την δολοφονική επίθεση αξίζει να υπενθυμίσουμε ένα στοιχείο, το οποίο έχει να κάνει με τη δράση των ναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και την με την ίδια την εξέλιξη της δίκης τους. 

Συγκεκριμένα: Έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και χρόνια (και επανήλθε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής) αποκαλυπτική συνομιλία του πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Αντώνη Ανδρουτσόπουλου (ή «Περίανδρου»), ο οποίος φυγοδικούσε επί επτά χρόνια και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης ( την αποκάλυψη είχε κάνει το «Έθνος» στις 2 Νοέμβρη 2014). Στη συνομιλία αυτή ο Ανδρουτσόπουλος εμπλέκει τον αρχιναζί Ν. Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο στη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή,αφού μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο, για φυσικό αυτουργό για το επεισόδιο του 98, και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο (…) Αν πω την αλήθεια, ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω…».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό:Πέρα από τα προφανή συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος για τη δομή και τη δράση των ναζί της Χρυσής Αυγής προκύπτει και κάτι άλλο που αφορά τη δίκη. Επισημάνθηκε πρόσφατα, για μια ακόμα φορά, από τον «Ριζοσπάστη» του περασμένου Σαββατοκύριακου: Παρόλο που επίκειται άμεσα η παραγραφή της ποινικής ευθύνης τους για τη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση, καμία σχετική ενέργεια δεν έχει διαταχθεί μέχρι στιγμής από τις εισαγγελικές αρχές. Το λιγότερα που μπορεί να πει κανείς ότι προκαλούνται ερωτηματικά για το θέμα και όσον αφορά τις εισαγγελικές αρχές, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr