Κοινή Δράση ενάντια σε μνημόνια, φτωχοποίηση υπογράφουν 114. Ανάμεσα τους, Γλέζος, Λαφαζάνης, Αλαβάνος, Βαλαβάνη, Λαπαβίτσας, ΚοροβέσηςΠρωτοβουλία των 1-1-4
για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα

Δελτίο Τύπου
Για τη συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, 11/06.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 11/06, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, στην Αθήνα,
συνέντευξη τύπου της πρωτοβουλίας 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, στην οποίαπαρουσιάστηκε το κείμενο 10 σημείων, που υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες.
Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας περιγράφεται με σαφήνεια στο κείμενο των 10 σημείων: «Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και  κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά  χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο». (Απόσπασμα από τη Διακήρυξη των 1-1-4)
Το κείμενο αυτό υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες, «μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα».
Στη συνέντευξη τύπου, που συντόνισε η Άννα Αμπατζόγλου, υποψήφια διδάκτορας Ελληνικής Λογοτεχνίας, μίλησαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη από τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί βρίσκεται εκτός Αθήνας.
Στη συνέντευξη τύπου παρέμβηκαν επίσης ο Γιάννης Ζερβός, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κόμματος Πειρατών, ο Μάκης Σταύρου, από τη Συμμαχία για τα Κοινά, ο Βαγγέλης Πισσίας, από τη Διεθνή Επιτροπή για την Ειρήνευση στη Συρία, ο Τάσος Καραγεώργος, από το Κίνημα Αλληλεγγύη Ανυπακοή Ανατροπή (ΑΛΑΝΥΑ).

Δέκα Σημεία για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα – Κείμενο Υπογραφών

«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό», ανήκουν στον λαό «και ασκούνται από τον λαό»

Εθνικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού, Κορυσχάδες Ευρυτανίας, 27 Μαϊου 1944

Εμείς, όσες κι όσοι, υπογράφουμε αυτό το κείμενο:
Πρώτο: Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την άγρια επίθεση ενάντια στην κοινωνία, στον κόσμο της εργασίας, στη νέα γενιά και με τον εξευτελισμό της Ελλάδας, αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το τέλος του τρίτου προγράμματος δεν εγκαινιάζει καμία ανάπτυξη και απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς και την ξένη κηδεμονία. Από το 2010, πέρα από το πάγιο καθεστώς εξάρτησης της σύγχρονης εποχής, οι κυβερνήσεις έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε καθεστώς άμεσης επιτροπείας για δεκαετίες, σε κατάσταση στασιμότητας και αναπτυξιακής καθήλωσης. Η κρίση είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εκπαιδευτική, επικοινωνιακή, αξιακή, δηλαδή καθολική, κρίση πολιτισμού. Η πατρίδα μας βρίσκεται εν κινδύνω.
Δεύτερο: Γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει άφθονες δυνατότητες ανάπτυξης και πλούτου, φτάνει να αξιοποιηθούν με αυτοπεποίθηση και όραμα οι υποδομές του που σήμερα λεηλατούνται, το διψασμένο για δημιουργία ανθρώπινο δυναμικό του, η στρατηγική γεωγραφική του θέση, ο φυσικός του πλούτος. Εμπνεόμαστε από τις παρακαταθήκες μεγάλων ιστορικών, εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας, από τις ιστορικές στιγμές θυσίας και ανιδιοτέλειας, από την πολύτιμη κληρονομιά δημιουργικού πνεύματος  και επινοητικότητας που μας έρχονται από το βάθος του ιστορικού  παρελθόντος αυτού του τόπου. Από την ικανότητα του λαού μας όχι απλώς να επιβιώνει με αξιοπρέπεια σε ένα διεθνές περιβάλλον, αλλά να δημιουργεί επαναστατικές καινοτομίες στους πολιτικούς θεσμούς, την επιστήμη, τα γράμματα και την τέχνη. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καταδικάσει σε λήθη την ιστορική μας μνήμη.
Τρίτο: Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει εναλλακτική λύση που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της οικονομίας και της πατρίδας μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε εμπεριστατωμένες συλλογικές και ατομικές μελέτες, στηριγμένες στη διεθνή εμπειρία,  που μπορούν να φέρουν μια ουσιαστική υπέρβαση της ύφεσης και της επακόλουθης στασιμότητας ικανοποιώντας τις λαϊκές ανάγκες. Για μας κάθε πρόγραμμα απαιτεί τη συμμετοχή και τη σφραγίδα του λαού, που συστηματικά έχει τεθεί από τρόικα και κυβερνήσεις σε ζώνη αποκλεισμού. Οι Ελληνίδες κι Έλληνες επιστήμονες καλούνται να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, την ερευνητική τους πείρα, τις δημιουργικές ιδέες με στόχο την ανοικοδόμηση μέσα από τα σημερινά ερείπια και την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας του 21ου αιώνα.
Τέταρτο: Κρίνουμε ως άμεσα αναγκαία: Την τόνωση της ενεργού ζήτησης. Την ταχεία αποκλιμάκωση της φορολογίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Την παράλληλη επεκτατική δημοσιονομική πολιτική για την ανακούφιση του λαού, κι ιδιαίτερα τη στήριξη των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Την αύξηση των επενδύσεων στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα. Τη δημιουργία του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου με την απαλλαγή του προϋπολογισμού από τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και με τη χρήση των νομισματικών εργαλείων, αποδομώντας έτσι τη λογική ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν χρήματα». Την προώθηση, με αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων, μιας βαθιάς διαγραφής χρέους. Την ταχεία, με αυτόν τον τρόπο, μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και αμοιβής. Την εξυγίανση και αναπτυξιακή αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα σε δημόσια βάση, που θα στηρίζει τις νέες αναπτυξιακές πολιτικές. Τον σχεδιασμό μιας μεσοπρόθεσμης βιομηχανικής και αγροτικής πολιτικής για την αλλαγή της στρεβλής δομής της οικονομίας. Την ενεργή συμμετοχή της χώρας στην παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση από την οποία είναι στην ουσία απούσα. Η παραγωγική ανασυγκρότηση προϋποθέτει τελικά την εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Πέμπτο: Θεωρούμε ότι οι νέες πολιτικές απαιτούν την κατάκτηση και εδραίωση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να είμαστε με υπερηφάνεια πολίτες της Ελλάδας και με αξιοπρέπεια πολίτες της ηπείρου μας και του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται βαθιά δημοκρατική τομή στη Δημόσια Διοίκηση, με εκσυγχρονισμό, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, με αποτελεσματική καταπολέμηση της αναξιοκρατίας, κομματικοποίησης, διαφθοράς, διαπλοκής, ατιμωρησίας. Η εμπέδωση της λαϊκής κυριαρχίας θα στηριχτεί στη συγκρότηση Συντακτικής Συνέλευσης για την ψήφιση από τον λαό νέου Συντάγματος, που θα θέτει μεταξύ άλλων το δικαίωμα ζωής και εργασίας των πολιτών υπεράνω των απαιτήσεων των δανειστών. Η Δικαιοσύνη αντί για προνομιακό όργανο των πλουσίων, χρειάζεται βαθιές τομές για να γίνει καταφύγιο των πιο αδύναμων πολιτών. Απαιτείται η συντριπτική ήττα του σημερινού εργοδοτικού, κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και η εκ βάθρων αναγέννηση ενός συμμετοχικού, δημοκρατικού, ταξικού κινήματος, που η πηγή του είναι ο τόπος εργασίας.
Έκτο: Θέτουμε, ζώντας σε μια περιοχή ρευστότητας και ανασφάλειας, αμερικανικών και ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, συγκρούσεων και περιφερειακών ηγεμονισμών, στρατιωτικών εισβολών και τοπικών πολέμων, ως κεντρικό μας στόχο την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της πατρίδας μας. Οι αρχές αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά προϋπόθεση της καλής γειτονίας, βασικού και μόνιμου στόχου μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε από κανένα υπερεθνικό οργανισμό να τίθεται υπεράνω ή να θέτει υπό αίρεση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας και η ανάκαμψη του φρονήματος του λαού μας είναι κεντρικές προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας να είναι διεθνώς σεβαστή. Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της ειρήνης, της εθνικής κυριαρχίας, της ισότιμης συνεργασίας και της αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς, μακριά από τους όποιους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας. Η παρουσία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν εγγυάται την ειρήνη ούτε την εθνική μας κυριαρχία.
Έβδομο: Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και  κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά  χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Όγδοο: Ζούμε σε χρόνια που από τη νεολαία έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να έχει όραμα, ακόμα και να ονειρεύεται. Οι νέοι άνθρωποι σηκώνουν το βάρος της κρίσης μαζί με τη μισθωτή εργασία και τα μεσαία στρώματα. Επί μια δεκαετία η νεολαία χτυπιέται αλύπητα στην εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και τους χώρους δουλειάς. Η χώρα μας έχει χάσει μισό εκατομμύριο εκπαιδευμένους ανθρώπους, μια ολόκληρη γενιά πτυχιούχων, που στην πιο παραγωγική τους ηλικία οδηγήθηκαν στη μετανάστευση. Μπορούμε να απελευθερώσουμε τον καταπιεσμένο δυναμισμό, την έμπνευση, τον πειραματισμό, την εφευρετικότητα, την αισιόδοξη ματιά της νέας γενιάς. Η εκπαίδευση θα γίνει η ατμομηχανή της αναγέννησης και η απασχόληση των νέων από τις πρώτες επιλογές.
Ένατο: Συνυπογράφουμε το κείμενο: Όσες και όσοι πιστεύουμε ότι οι αναγκαίες αυτές αλλαγές είναι ασυμβίβαστες με την παραμονή στην Ευρωζώνη και οδηγούν σε ρήξη με την ΕΕ. Όσες και όσοι, παράλληλα, προτάσσουν την εφαρμογή ενός προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμών της χώρας και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ν’ ανακοπεί απ’ οποιονδήποτε εκβιασμό ή τελεσίγραφο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οιουδήποτε άλλου. Καλούμε όλες και όλους που συμμερίζονται αυτές τις σκέψεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα. Να συνδυάσουμε την ισχύ της ενότητας με το εύρος της διαφορετικότητας. Έχουμε συνείδηση  ότι, ιδιαίτερα με τη σημερινή διακυβέρνηση, έχει πληγεί σε βάθος η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κάθε πολιτική δράση για εναλλακτική λύση κι οφείλουμε να αγωνισθούμε σκληρά για να την αποκαταστήσουμε. Η μόνη εγγύηση μας γι’ αυτό θα είναι η δράση μας.
Δέκατο: Δεσμευόμαστε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης υπογραφών, που θα είναι η πρώτη ένδειξη στήριξης και γενναίας απόφασης για την κοινή μας πρωτοβουλία, να προχωρήσουμε σε ευρείες συναντήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συζητήσουμε για τους τρόπους συνεργασίας, κοινής δράσης, αγωνιστικής παρουσίας όλων των κινήσεων και προσώπων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Στο χέρι μας είναι να αποτελέσει το 2018 τομή για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, που θα συμβάλει στην ανακοπή και στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Για να ανοίξει ένας νέος ορίζοντας ειρηνικής επανάστασης και λυτρωτικής απελευθέρωσης του λαού μας.


1Αλαβάνος ΑλέκοςΣχέδιο Β
2Αλαβάνος ΓιάννηςΑγρ. τοπογράφος μηχανικός, πρώην πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
3Αμμανατίδου Πασχαλίδου ΛίτσαΕπαγγελματίας, πρώην βουλευτής
4Αμπατζόγλου ΆνναΥποψήφια δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας
5Αναστασιάδης  ΚίμωνΚαθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, πρόεδρος ΜΑΧΩΜΕ
6Ανδρεάδης ΓιάνγκοςΚαθηγητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης
7Αντωνίου ΜαρίαΕκπαιδευτικός, δημοτική σύμβουλος Λαμίας
8Ασπρογέρακας ΚώσταςΔικηγόρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου
9Βαλαβάνη  ΝάντιαΣυγγραφέας, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και υπουργός
10Βρεττάκος ΗλίαςΜέλος του Δ.Σ. του Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ, πρώην αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
11Γέρου ΚάτιαΗθοποιός
12Γεωργακάκη ΡοδήΔημοτική σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πρώην αντιδήμαρχος
13Γιαλαμάς ΤάκηςΠεριφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας
14Γιολδάσης ΒασίληςΜέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
15Γκιτάκος ΒασίληςΑντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ
16Γλέζος ΜανώληςΑγωνιστής Εθνικής Αντίστασης, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής
17Γούναρης  ΘανάσηςΕκπαιδευτικός, πρόεδρος της Δ.Ε. του Κόμματος των Πειρατών
18Δελημήτρος ΚώσταςΦυσικός, εργαζόμενος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην βουλευτής
19Δερμιτζάκης ΚωστήςΦαρμακοποιός, πρώην βουλευτής
20Δούκας ΓιάννηςΠρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ
21Ζάννας ΖήσηςΦαρμακοποιός, πρώην βουλευτής
22Ζαρωτιάδης ΓρηγόρηςΑν. καθηγητήςτου Τμήματος  Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μέλος του Ε.Γ. της Σοσιαλιστικής Προοπτικής
23Ζαφείρης ΑνδρέαςΕκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του  ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ
24Ζαχαριάς ΚώσταςΓιατρός ΕΣΥ, πρώην βουλευτής
25Ζερδελής ΓιάννηςΓιατρός, πρώην βουλευτής
26Ζούτσος ΝίκοςΕκπαιδευτικός, Γ.Γ. Α’ ΕΛΜΕ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου
27Ήσυχος ΚώσταςΠρώην βουλευτής και υπουργός
28Θανοπούλου ΚατερίναΕκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
29Θεοδόση ΑυγήΠρώην δημοτική σύμβουλος 5ου διαμερίσματος Αθηνών, πρώην διευθύντρια Εμπορικής Τράπεζας
30Θεοδωρόπουλος ΣαράντοςΔικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Ωφειλών
31Ιωαννίδης ΗλίαςΕπαγγελματίας, πρώην βουλευτής
32Καλλιγιάννης ΕμμανουήλΕκπαιδευτικός, πρόεδρος Κόμματος  Φιλελευθέρων
33Καλόγηρος ΝίκοςΕκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ
34Καλομοίρης ΓρηγόρηςΕκπαιδευτικός, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
35Καλύβης ΑλέκοςΠρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ
36Κανταράς ΤάσοςΔημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
37Κάντας ΤέληςΠρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης
38Καραβάκος ΒασίληςΕκδότης, Δημοτικός Σύμβουλος Μεταμόρφωσης
39Καραγεώργος ΛάμπροςΚαρδιολόγος, δ/ντής ΕΣΥ, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας Λάρισας, μέλος του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
40Καραγιώργος ΤάσοςΚίνημα Αλληλεγγύη – Ανυπακοή –  Ανατροπή
41Καράμαλης ΔημήτρηςΥπάλληλος ΟΤΕ, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λέσβου
42Κασίμης ΝίκοςΜαθηματικός, μέλος της Διοίκησης της ΕΣΑμεΑ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας
43Καστρίτη ΚατερίναΛογίστρια, κινήματα πόλης
44Κατζουράκης ΚυριάκοςΖωγράφος, σκηνοθέτης,  ομοτ. καθηγητής του ΑΠΘ
45Κατίκας ΠαναγιώτηςΑρχιτέκτων μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών του Δημοσίου
46Κολοβός ΓιάννηςΕκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
47Κοντός ΔημήτρηςΦυσικός, γ. γ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας
48Κοροβέσης ΠερικλήςΔημοσιογράφος, πρώην βουλευτής
49Κοροντζής ΚώσταςΕκδότης
50Κορτζίδης  ΧρήστοςΔημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πρώην Δήμαρχος
51Κορφιάτης ΔιονύσηςΠρ. πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας
52Κουβελάκης ΣτάθηςΑναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Kings College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
53Κουμπιού ΖωήΗλεκτρολόγος μηχανικός
54Κουρής ΒαγγέληςΔικηγόρος, πρόεδρος της Σ.Ε. Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο, χωρίς Βάσεις και Ξένα Στρατεύματα
55Κούστας ΚώσταςΕκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
56Κριτσωτάκης ΜιχάληςΠεριφερειακός σύμβουλος Κρήτης, πρώην βουλευτής
57Κυδωνάκης ΣτέλιοςΤεχνολόγος μηχανικός, μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ – ΟΤΕ
58Κυρίτση ΑγλαϊαΔημοσιογράφος, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, πρώην βουλευτής
59Κωνσταντάκης ΆρηςΔικηγόρος
60Κώτσιας ΘωμάςΣυνταξιούχος των ΕΛΠΕ, πρώην βουλευτής Ευρυτανίας
61Κώτσιας ΣπύροςΠρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΣΕ
62Λαπαβίτσας ΚώσταςΟικονομολόγος, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
63Λαφαζάνης ΠαναγιώτηςΓραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, πρώην βουλευτής και υπουργός
64Λέβα ΒάσωΔημοτική σύμβουλος Λαμίας, πρώην βουλευτής
65Λεουτσάκος ΣτάθηςΠρώην βουλευτής, αντιδήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
66Μαγιάκης ΛευτέρηςΗλεκτρολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου
67Μακρής ΑνδρέαςΕργαζόμενος σε νοσοκομείο, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ
68Μανουσάκης ΑρκάδηςΕπ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
69Μαντάς ΠαναγιώτηςΓιατρός, μέλος της Δ.Ε. του ΔΗΚΚΙ
70Ματζουράτος Δημήτρης,Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας
71Μαυρόπουλος ΤάσοςΔημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, μέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, πρώην γ. γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
72Μιχαλάκης ΝίκοςΓιατρός, πρώην βουλευτής
73Μούζιος ΠαναγιώτηςΗλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίου
74Μπαδογιάννης ΆκηςΓιατρός, μέλος του Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
75Μπαρτζώκας ΘανάσηςΠρώην δήμαρχος Καισαριανής
76Μυρίδης ΜύρωνΟμοτ. καθηγητής του ΑΠΘ
77Νεγρεπόντη – Δελιβάνη ΜαρίαΠρώην πρύτανης και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
78Νικολάου ΚώσταςΜέλος της Δ. Ε. του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ)
79Παλαιοχωρίτης ΔημήτρηςΗθοποιός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος
80Παντάκας ΔημήτρηςΠολιτικός μηχανικός, μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων  Αντιστασιακών ’67-’74
81Παπαδήμας ΆλκηςΜαθηματικός, πρώην αντιδήμαρχος Καισαριανής
82Παπαδημητρίου ΜάνιαΗθοποιός, σκηνοθέτης
83Παπαδόγιαννη ΣοφίαΚοινωνιολόγος
84Παπαδόπουλος ΚώσταςΔημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
85Παπακωνσταντίνου ΠέτροςΔημοσιογράφος, συγγραφέας
86Παπουλής ΚώσταςΠολιτικός μηχανικός, περιφερειολόγος, εκπαιδευτικός
87Πετράκος ΘανάσηςΜαθηματικός, πρώην βουλευτής
88Πισίνας ΔημήτρηςΟικονομολόγος, μέλος του Π.Γ. της Χριστιανικής Δημοκρατίας
89Πολύζος ΓιώργοςΠρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Δ.Σ. της  ΓΣΕΒΕΕ
90Πριμικήρης ΒασίληςΓιατρός αναισθησιολόγος, στέλεχος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας
91Πρωτονοτάριος ΓιάννηςΠεριφερειακός σύμβουλος Αττικής,  καθηγητής του Ε.Μ.Π.
92Ρωμανιάς ΓιώργοςΕργατολόγος, πρώην γ.γ.  Κοινωνικής Ασφάλισης
93Σακούτης ΝίκοςΕκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ
94Σαμοΐλης ΣτέφανοςΑρχιτέκτων μηχανικός, πρώην βουλευτής
95Σκούμας ΘανάσηςΔικηγόρος, πρώην δήμαρχος Θήβας και  βουλευτής
96Σουλτανίδου ΧριστίναΜέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη
97Σπανού ΔέσποιναΝομικός, πρώην αντιπρόεδρος της  ΑΔΕΔΥ
98Σταθάς ΓιάννηςΒιομηχανικός εργάτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, πρώην βουλευτής
99Σταυρίδη ΗώΔιεθνολόγος, περιβαντολόγος
100Σταυρόπουλος ΤάσοςΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
101Στρατούλης ΔημήτρηςΔρ Νομικής, πρώην βουλευτής και υπουργός
102Τασόγλου ΜανόληςΕπαγγελματίας
103Τζήμας ΘέμηςΔρ Διεθνούς Δικαίου του  ΑΠΘ
104Τόλιος ΓιάννηςΣυντονιστής ΜΑΧΩΜΕ, δρ Οικονομίας, πρώην γ.γ.  Βιομηχανίας
105Τρούλος Γιάννης.Σμήναρχος ε.α
106Τσανάκα ΑλεξάνδραΤοπογράφος μηχανικός, πρώην βουλευτής
107Τσιαμαντάς ΗλίαςΣυνταξιούχος ΔΕΗ
108Φιλιππάκης ΓιώργοςΔημοσιογράφος
109Χαραλαμπάκη ΚάτιαΨυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ
110Χαραλαμπίδου ΔέσποιναΠεριφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής
111Χαραλαμπίδου ΚυριακήΑντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη
112Χαρίσης ΓιώργοςΜέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
113Χελάκης ΓιώργοςΔημοσιογράφος
114Χουντής ΝίκοςΕυρωβουλευτής, πρώην βουλευτής και υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr