Στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ: Έρχεται το αεροπλανοφόρο «Truman» στη Σούδα
Αλλο ένα αεροπλανοφόρο φθάνει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που παρέχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εμπλέκοντας τη χώρα μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.

Στο Β’ 15ήμερο του Μάη αναμένεται να καταπλεύσει στο Αιγαίο και με προορισμό τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, για ανεφοδιασμό, το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» και η αρμάδα συνοδείας του, που σήμερα πλέουν στη Δυτική Μεσόγειο. Επισήμως, μετά την Ανατολική Μεσόγειο θα περάσει το Σουέζ για να αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο.

Το «Truman», συνοδευόμενο από πανίσχυρη αρμάδα υποστήριξης, πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ λίγες μέρες μετά το νέο ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη Συρία, στις 27 Απρίλη, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τη διάρκειας μιας βδομάδας άσκηση «Lightning Handshake 2018» με το Ναυτικό του Μαρόκου. Είναι τακτική τους, άλλωστε, αυτές οι συνεκπαιδεύσεις, βελτιώνοντας την περιλάλητη διαλειτουργικότητα με συμμάχους και εταίρους, συντονίζοντάς τους καλύτερα στην υλοποίηση αμερικανοΝΑΤΟικών προταγμάτων, βρίσκοντας, ταυτόχρονα, πρόσχημα με αυτές τις ασκήσεις να παρατείνουν την παρουσία τους σε επιλεγμένες ζώνες, ασκώντας εκεί έλεγχο επί στρατηγικών διαύλων.

Σε αυτήν τη βάση, δεν αποκλείεται συνεκπαίδευση και με μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως είχε γίνει και πέρυσι, όταν ασκήθηκαν μαζί η φρεγάτα «Κουντουριώτης» με το αεροπλανοφόρο «USS George H. W. Bush» ή ακόμα και μονάδες του Ελληνικού Ναυτικού να αναλάβουν ρόλο «συνοδείας» του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έγινε πρόσφατα με το αμερικανικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «USS Iwo Jima» με την αρμάδα συνοδείας του, ανεβάζοντας και αυτό το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή, όπου συνωστίζονται πολεμικά μέσα από μια σειρά ιμπεριαλιστικών κέντρων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, με επικίνδυνους σχεδιασμούς και κλιμάκωση της έντασης σε όλο τον άξονα από Συρία έως Ιράν.

*Βασική πηγή: 902.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr