Γερμανία: Ο Siegmar Gabriel εγκατέλειψε την πολιτική και προσελήφθη… από την Siemens
Στροφή στην “καριέρα” του έκανε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, τέως υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, όπως
έκαναν προηγουμένως και άλλοι αστοί πολιτικοί  στη χώρα του– Αναλαμβάνει καθήκοντα στη Siemens τον Μάρτιο του 2019
Από την πολιτική στις επιχειρήσεις μεταπήδησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Siegmar Gabriel,  όπως έχουν ήδη κάνει με αδιάντροπο τρόπο πριν από αυτόν κορυφαία κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη των αστικών κομμάτων της Γερμανίας επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι πάντα ήταν και είναι πιστοί υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έκανε στροφή 180 μοιρών στην «καριέρα» του. Ο πρώην αρχηγός του SPD είχε δηλώσει προτού συσταθεί η νέα κυβέρνηση υπό τη Merkel ότι δεν θα ήθελε να αναλάβει για μία ακόμη φορά χαρτοφυλάκιο.
Από τα έδρανα της Bundestag (ομοσπονδιακής βουλής), ο Gabriel βρέθηκε στο Δ.Σ της Siemens, όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Stern».
Όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ,το πρωτοκλασάτο στέλεχος του SPD είναι πλέον ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Siemens και της γαλλικής Αlstom. Πριν από λίγους μήνες, οι δυο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνένωσης επιχειρήσεων, που αφορά την συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Mobility της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών συστημάτων έλξης, με την Alstom.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», o Γκάμπριελ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα το Μάρτιο του 2019.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr