Πρόστιμα και φυλακίσεις αντιμετωπίζουν οι άστεγοι στην Αγγλία, μάλλον γιατί δεν ήταν αρκετά άξιοι ώστε να έχουν δικό τους σπίτι
Την εικόνα των πόλεών τους άρχισαν να φροντίζουν οι αρχές της Αγγλίας, απομακρύνοντας τους άστεγους από τους δρόμους, όχι για να τους οδηγήσουν σε κάποιο κατάλυμα, αλλά στη φυλακή.

Ο αριθμός των αστέγων στην Αγγλία έχει αυξηθεί κατά 73% τα τελευταία τρία χρόνια και έτσι οι αρχές άρχισαν να τους βάζουν πρόστιμα και να τους φυλακίζουν. Τα πρόστιμα τα οποία μπορεί να φτάνουν και τις 1.100 λίρες, έχουν επιδοθεί κατά εκατοντάδες από το 2014.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άστεγου στο Gloucester, ο οποίος καταδικάστηκε για επαιτεία, με το δικαστή που τον έστειλε φυλακή, να δηλώνει “Θα στείλω έναν άνθρωπο στη φυλακή, γιατί ζητούσε φαγητό ενώ πεινούσε”.

Η επαιτεία και το να κοιμάσαι σε δημόσιους χώρους, σε ορισμένες περιφέρειες της Αγγλίας τιμωρείται με πρόστιμο 100 λιρών, ενώ αν δείξεις επανειλημμένα παραβατική συμπεριφορά (δηλαδή αν συνεχίσεις να κοιμάσαι σε δημόσιους χώρους και δεν αγοράσεις ένα δικό σου σπίτι), μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με πρόστιμο 1.000 λιρών και 5ετή φυλάκιση.

Ο αριθμός των αστέγων στην Αγγλία υπολογίζεται ότι φτάνει τους 4.751 ανθρώπους, αυξημένος κατά 73% από το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr