Νέο δικαστικό θρίλερ για τον Ανδρέα Γεωργίου: Ο Αρειος Παγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα
- ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ 
Διαστάσεις δικαστικού θρίλερ παίρνει η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, εάν πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Της κατηγορίας δηλαδή για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, με στόχο την ευκολότερη είσοδο της χώρας στη μνημονιακή εποχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει εννέα μήνες νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας ως εκ τούτου το απαλλακτικό , προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη και η δικογραφία για την πλημμεληματική πράξη της παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για διάφορες υποθέσεις, με την αρμόδια αντεισαγγελέα Ευσταθία Σπυροπούλου να προτείνει στο τμήμα να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε βάρος της απόφασης του Εφετείου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Οι καταγγελίες για μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, το 2011, το ενδεχόμενο να υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να μπει η χώρα στο μηχανισμό στήριξης οφείλονται στην κ. Γεωργαντά που υποστήριξε πως ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη το νόμο, έχοντας «άμεσο δόλο» και πως «είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος».
«Ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία. Ήθελε να πάρει θέση μετά στη Goldman Sachs. Αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δε θα επιλεγόταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αλλά ούτε καν ως μέλος διότι δεν είχε θέση καθηγητού» είχε πει τότε η κ. Γεωργαντά και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4 με 5%.
«Είχαμε ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα του 2009. Είχαμε χρέη αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση και μεγάλης διάρκειας» κατέθεσε στο δικαστήριο όσο από το ακροατήριο ακούστηκαν χειροκροτήματα και φωνές: «Προδότες», «κρεμάλα στο Σύνταγμα», «Όλοι μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr