Ιταλία: Τώρα που κοροϊδέψαμε τον κόσμο, και γινόμαστε κυβέρνηση τέρμα το "εκτός ευρώ", λένε Πέντε Αστέρια και Λέγκα του ΒορράΟ ευρωσκεπτικισμός του δεξιού Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά ήταν μόνο μέχρι τις εκλογές. Τώρα που ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν
διαβεβαιώνουν ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο ευρώ. Γιατί η Δεξιά και η Ακροδεξιά δεν ήταν και δεν θα γίνεί ποτέ αντισυστημική.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα «προσχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων», αποκάλυψε απόψε η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.

Στα κύρια σημεία του γίνεται αναφορά σε κανόνες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και σε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να «σβήσει» 250 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Λέγκα και Πέντε Αστέρια απάντησαν ότι πρόκειται για σχέδιο το οποίο πρέπει να θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένο, διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο. Πρόσθεσαν, δε, ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η Ρωσία στο συγκεκριμένο προσχέδιο χαρακτηρίζεται «οικονομικός και εμπορικός εταίρος», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «κύριος σύμμαχος της Ιταλίας».

Σχολιαστές, τέλος, εκφράζουν τον φόβο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική οικονομία, με ενδεχόμενη αύξηση του σπρεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr