Η Γάζα του αίματος, της οργής και του πόνου – Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων- ΠΡΟΣΟΧΗ: Εικόνες με σκληρό περιεχόμενο
Στις κηδείες των νεκρών από τα χθεσινά επεισόδια παραβρέθηκαν σήμερα οι Παλαιστίνιοι. Οι περίπου εξήντα νεκροί σκοτώθηκαν από ισραηλινά στρατεύματα την Δευτέρα στα σύνορα με το Ισραήλ από ισραηλινές δυνάμεις κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας. 

Η βία της Δευτέρας στα σύνορα, έλαβε χώρα την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιγαν την νέα πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και ήταν η πιο αιματηρή για τους Παλαιστίνιους από το 2014.Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα βρέφος αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Το βρέφος κατονομάστηκε ως η Λέιλα αλ Γαντούρ, ηλικίας οκτώ μηνών.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων περισσότεροι από 2.200 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης από τους πυροβολισμούς και τα δακρυγόνα.

Την Τρίτη το πρωί, ο κόσμος περνούσε από τη Γάζα, κουβαλώντας παλαιστινιακές σημαίες και ζητώντας εκδίκηση. «Με ψυχές και αίμα σας, εξαγοράζουμε μάρτυρες», φώναζαν.

Το νεότερο θύμα των συγκρούσεων

«Ας μείνει μαζί μου, είναι πολύ νωρίς για να φύγει», φώναξε η μητέρα του βρέφους 8 μηνών που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων εχθές Δευτέρα.

Μιλώντας νωρίτερα, η γιαγιά του βρέφους ανέφερε ότι το παιδί ήταν σε ένα από τα στρατόπεδα διαμαρτυρίας και είχε εισπνεύσει δακρυγόνα. «Όταν γυρίσαμε στο σπίτι, το μωρό σταμάτησε να κλαίει και νόμιζα πως κοιμόταν. Τη πήρα στο παιδικό νοσοκομείο και ο γιατρός μου είπε ότι ήταν νεκρό», είπε ο Heyam Omar.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εικόνες με σκληρό περιεχόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr