Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 7.00 μ.μ., έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ. Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, φώναξαν συνθήματα και

Κατήγγειλαν την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Καταδίκασαν τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία, την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στην περιοχή.

Κατήγγειλαν την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ , που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους, και καταδίκασαν την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

Εξέφρασαν την απαίτηση από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, εφαρμόζοντας την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015.

Ζήτησαν το γκρέμισμα του «τείχους της ντροπής», την επιστροφή των ξεκληρισμένων προσφύγων στις εστίες τους, την απελευθέρωση των φυλακισμένων Παλαιστίνιων αγωνιστών, την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα και από τα υψώματα του Γκολάν.

«Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών συμμάχων τους σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους», υπογράμμιζε στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το ΚΚΕ, μέλη του ΠΓ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, υπερασπίστηκε τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων, καταδίκασε την πολιτική του Ισραήλ, κατήγγειλε τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή και τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ και κατέληξε καλώντας τον λαό σε επαγρύπνηση: «Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά δεν αργεί να περάσει στο δικό σου».

Αντιπροσωπεία των διοργανωτών, η οποία συνάντησε κλειστές τις πόρτες της Πρεσβείας του Ισραήλ, θυροκόλλησε το ψήφισμα των συγκεντρωμένων.
Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Στ. Τάσσος, αριστερά, εκφράζει την αλληλεγγύη των συγκεντρωμένων στον Πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι, δεξιά.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέχρι την Παλαιστινιακή πρεσβεία, όπου τους υποδέχτηκε ο Παλαιστίνος Πρέσβης, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr