Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 7 το απόγευμα
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7.00 μ.μ. στην πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το κράτος του Ισραήλ σήμερα συνεχίζει τη δολοφονική του δράση και οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς (συνεχής ενημέρωση εδώ)

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ «καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα»».

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση δηλώνουν επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr