23 Μάη "Ημέρα Δράσης για τα προβλήματα στην Υγεία και στο υγειονομικό προσωπικό"Η πρόταση στην οποία κατέληξε η σύσκεψη, η οποία θα τεθεί σε συζήτηση στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, είναι η Τετάρτη 23 Μάη να μετατραπεί σε Ημέρα δράσης για τα προβλήματα της Υγείας και των εργαζομένων. Επίσης συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε νέα κοινή εκδήλωση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μάη η σύσκεψη σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας και οι εργαζόμενοι. Η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» στην οποία ανταποκρίθηκαν 20 Σωματεία Εργαζομένων καθώς και μέλη ΔΣ Σωματείων από άλλα νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις τους τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία
«Άγιος Σάββας», «Ερυθρός Σταυρός», «Ελπίς», «Λαϊκό», ΨΝΑ, «Αττικό», «Σωτηρία», «Ασκληπιείο», ΚΑΤ, «Σισμανόγλειο», «Θριάσιο», Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «Φλέμινγκ», «Δρομοκαΐτειο», «Έλενα», Οφθαλμιατρείο, Παίδων Πεντέλης, τα Σωματεία Εργαζομένων Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και η ΕΙΝΑΠ. 
Επίσης παρευρέθηκαν μέλη ΔΣ που δεν είχαν ακόμα αποφασίσει την συμμετοχή τους στη σύσκεψη από τα Νοσοκομεία ΓΟΝΚ, «Αγία Όλγα», «Αιγινήτειο», «Αν. Συγγρός» και το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε συνδυασμό με την διεύρυνση της ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση και οι συνέπειές τους στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, η επικείμενη περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, η μνημονιακή αξιολόγηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Υπογραμμίστηκε από σχεδόν όλους τους ομιλητές η ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της δράσης από τα ίδια τα σωματεία, αφού με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ αντί για οργανωμένες κινητοποιήσεις έχουμε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που οδηγούν μάλιστα σε εκφυλιστικά φαινόμενα. 
Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει κοινός συντονισμός της δράσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας – πρόνοιας και οι εργαζόμενοι.

Το λόγο στη σύσκεψη πήραν εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα Σωματεία, επισημαίνοντας ότι, τα οξυμένα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις υλοποιώντας τις μνημονιακές κατευθύνσεις που επιβάλει η τρόικα και η ΕΕ.

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη για: Λεφτά για την υγεία και την Πρόνοια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά και οργάνωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και την ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων. Επέκταση των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, διατήρηση και αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος. Οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιδραστική μνημονιακή «αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε η σύσκεψη, η οποία θα τεθεί σε συζήτηση στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, είναι η Τετάρτη 23 Μάη να μετατραπεί σε Ημέρα δράσης για τα προβλήματα της Υγείας και των εργαζομένων. Επίσης συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε νέα κοινή εκδήλωση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Στα Σωματεία θα τεθεί επίσης πρόταση για έμπρακτη στήριξη της κινητοποίησης του Σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΑ στις 16 Μάη.

Καταγγέλθηκε επίσης η στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που με τη συμμετοχή τους στην λεγόμενη κοινωνική συμμαχία προσχώρησαν στις θέσεις της εργοδοσίας. 
Τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη με την προβολή των εργατικών αιτημάτων, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr