Φασιστική τρομοκρατία με κρατική ανοχή και συγκάλυψηΕντυπωσιακά τα στοιχεία για την τρομοκρατική δράση της ναζιστικής ομάδας Combat 18 Hellas, για όσους ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από τα μεγάλα ΜΜΕ και κυρίως από τα κανάλια της
ιδιωτικής τηλεόρασης. Καμιά έκπληξη, εντούτοις, για εκείνους που χρόνια τώρα παρακολουθούν τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών φασιστικών οργανώσεων και γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν, τουλάχιστον ήδη από το 2015.
Συγκροτημένη στο πρότυπο της ομώνυμης αγγλικής ναζιστικής οργάνωσης που έδρασε τρομοκρατικά κυρίως κατά τη δεκαετία του 1990, η Combat 18 Hellas, με το 18 να παραπέμπει στα αρχικά του ονόματος του Adolf Hitler (1ο και 8ο γράμμα στο γερμανικό αλφάβητο), αποτελεί το μαχητικό-παραστρατιωτικό τμήμα της ναζιστικής οργάνωσης Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, που συνδέεται με τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (“Περίανδρο”), πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, που είχε φυλακιστεί για την απόπειρα δολοφονίας, κατά το 1998, του τότε φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα όχι μόνο δεν έκρυβε τις προθέσεις της, όχι μόνο δεν αποσιωπούσε τις όποιες παράνομες τραμπούκικες και τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικούς-πολιτιστικούς χώρους, σε αντιφασίστες αγωνιστές, σε Ρομά κ.λπ., αλλά τις πρόβαλε, κιόλας, με καμάρι μέσω του διαδικτύου!
Φυσικά, θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε πως καμιά αστυνομική ή δικαστική αρχή και κανένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε πάρει χαμπάρι το ελάχιστο, όλ’ αυτά τα χρόνια! Η ανοχή και η συγκάλυψη βοά και καθιστά πρώτα απ’ όλους την κυβέρνηση άμεσα υπεύθυνη για το ξεσάλωμα των ναζί τρομοκρατών.
Βέβαια, θα πει κανένας πως οι διωκτικές αρχές δεν προλάβαιναν ν’ ασχοληθούν με τη ναζιστική τρομοκρατία. Το κυνήγι διαδηλωτών και απεργών, οι συλλήψεις και φυλακίσεις αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού χώρου χωρίς στοιχεία, και τόσες άλλες επιδείξεις δύναμης του καθεστώτος έναντι του “εσωτερικού εχθρού” πού ν’ αφήσουν χρόνο για την ενασχόληση με τους ναζί εγκληματίες!
 iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr