Ασυναρτησία - Αναλγησία .. σημειώσατε Χ : Πρόεδρος ΣΕΒ.. "όταν αρχίσουν να ευημερούν οι αριθμοί κάποια στιγμή θα ευημερήσουν και οι άνθρωποι."


"Το ζήτημα είναι να φτάσει αυτή η διάχυτη ας πούμε ευφορία στον κόσμο. Ακόμη θέλει χρόνο να φτάσει αλλά όταν αρχίσουν να ευημερούν οι αριθμοί κάποια στιγμή θα ευημερήσουν και οι άνθρωποι." πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών,


Δεν ξέρω πότε πήγαν αυτά τα δύο ποτέ μαζί ... Στην Ελλάδα οι αριθμοί τα κατάφεραν να ευημερήσουν αρκετές φορές, χωρίς να υπάρχει ανάλογη πορεία στην Κοινωνία. Σήμερα, στις ΗΠΑ και στην Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, οι αριθμοί ευημερούν. Όμως οι άστεγοι, αυτοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αυτοί που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αυξάνονται.
Μάλλον, όσο ευημερούν οι αριθμοί που έχει σαν σύγχρονες θεότητες ο Π.τ ΣΕΒ, τόσο πτωχεύει, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Βλέπετε η "νέα" ιδεολογία του νεοφιλελλευθερισμού, έχει αναφορές στην εποχή της φεουδαρχίας, και τα μεγάλα κέρδη που πηγαίνουν σε λίγους απαιτούν μεγάλες περικοπές από τους πολλούς.
Απλό ισοζύγιο, κάτι που σίγουρα ξέρει καλά ο Πτ ΣΕΒ, αλλά κάπως και αυτός από την πλευρά του πρέπει να δώσει έναν λόγο για "υπομονή" από μια κοινωνία που βρίσκεται στα όριά της....
Αν από την άλλη δεν είναι αναλγησία, τότε πρόκειται για ασυναρτησίες .. έτσι για να περνάει η ώρα...


Γ.Π. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr