Άστεγη οικογένεια, με πέντε παιδιά, κοιμάται στο σταθμό των παλιών ΚΤΕΛ Χαλκίδας
Δεν πάει πολύς καιρός, που αναγνώστης είχε εντοπίσει στο κέντρο της Χαλκίδας, επί της οδού Φαρμακίδου, μια μητέρα με πέντε παιδιά, να κάθονται στο πεζοδρόμιο και να μοιράζονται το ελάχιστο φαγητό που είχαν βρει, έχοντας αφήσει το μωρό ξαπλωμένο κάτω στο τσιμέντο. Η εικόνα μίλαγε απο μόνη της, για την κατάσταση των παιδιών, που ήταν ξυπόλητα στο κρύο και πεινασμένα. 

Χθες, ο Νίκος Μπουραντάς, που διατηρεί κατάστημα δίπλα στον παλιό σταθμό ΚΤΕΛ της Χαλκίδας στην Πυροσβεστική, εντόπισε μια οικογένεια με πέντε παιδιά, να κοιμάται μέσα στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις των λεωφορείων. Με μια φωτογραφία τους και μια έκκληση μέσω του facebook, καλεί τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν για την περίθαλψη και τη φροντίδα της άστεγης οικογένειας.

Και πραγματικά, μπροστά σ’ αυτές τις εικόνες που βλέπεις αυτά τα μικρά παιδιά, παρά τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνουν, να μην χάνουν την παιδική τους αθωότητα και το χαμόγελο, αναρωτιέται κανείς, για ποιό λόγο εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τη – βραχεία – φιλοξενία αστέγων, να παραμένουν άδειες και ανενεργές.

Αναζητείται αρμόδιος να μεριμνήσει για την περίθαλψη και φροντίδα της πολυμελής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr