Γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους συλληφθέντες ακροδεξιούς


Γνωστός δικηγόρος είναι ένας από τους πέντε συλληφθέντες της μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη ακροδεξιάς ομάδας, η οποία δρούσε σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και εξετάζεται με πολύ μεγάλη προσοχή η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμά ότι κατάφερε σοβαρό πλήγμα στην ακροδεξιά οργάνωση «Κόμπατ 18» (Combat 18).

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για πάνω από 30 επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια, σε καταλήψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ η δράση τους φτάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη όπου στο παρελθόν είχαν επιτεθεί σε βάρος της κατάληψης Libertatia που πρόσφατα άγνωστοι την πυρπόλησαν.

Ανάμεσα στα στέκια στα οποία έχουν επιτεθεί ήταν η Ζαϊμη, η Στρούγκα, η Αντίπνοια, καθώς επίσης και το αναρχικό στέκι Αγρός στα Νέα Λιόσια.

Οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής έγιναν ταυτόχρονα σε Νέα Σμύρνη, Βάρη και Μενίδι ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο αρχηγοί της οργάνωσης.
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί

Στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες έχουν βρεθεί, όπως αποκάλυψε νωρίτερα στο CNN Greece, έτοιμοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό στα οποία είχαν προσαρμόσει κροτίδες. Oι μηχανισμοί αυτοί ήταν έτοιμοι για την επόμενη επίθεση της οργάνωσης.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν, επίσης, ότι στα σπίτια των ακροδεξιών έχει βρεθεί αρκετό υλικό, το οποίο σχετίζεται με το συγκεκριμένο χώρο.

Η αντιτρομοκρατική συνέχισε την έρευνά της μετά τις πρώτες συλλήψεις των ακροδεξιών πριν από περίπου ενάμισι μήνα, και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη, τα άτομα τα οποία σήμερα έχουν συλληφθεί έχουν σχέση και με άλλες επιθέσεις είτε σε μεμονωμένα άτομα είτε σε οργανωμένους χώρους.


Η τελευταία επίθεση της οργάνωσης, που προκάλεσε φθορές σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στα Κάτω Πατήσια, πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου.
Τα ευρήματα της αστυνομίας

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν οκτώ κατ’ οίκον έρευνες -έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις- όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

o πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,
o βόμβες μολότοφ,
o πλήθος κροτίδων,
o βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
o σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
o ψηφιακά πειστήρια,
o μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
o αντιασφυξιογόνος μάσκα,
o ρόπαλα και σιδερογροθιές,
o κυνηγετικά όπλα,
o φιαλίδια βουτανίου και
o μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr