Επιστρέφουν στους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης Νίκος Φωτόπουλος

Λήξη αποχής... Ξαναρχίζουν τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης. Λίγες μόλις μέρες μετά
την -κατά πλειοψηφία- απόφασή του να επιτρέψει την εγγραφή των μελών του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με νέα γενική συνέλευση χθες, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης «σφύριξε λήξη» της πολύμηνης αποχής, στην οποία είχε οδηγηθεί μετά τις δυναμικές αντιδράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. 

Η απόφαση ελήφθη ενώ τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου βρίσκονταν σε αστυνομικό κλοιό, αφού απ' έξω διαδήλωναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα αναστολής της αποχής είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, όταν στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς ανέκυπτε ζήτημα «παρέκτασης αρμοδιότητας», δηλαδή οι συμβολαιογράφοι των Αθηνών θα μπορούσαν να εκπλειστηριάζουν ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας, εκτός της εφετειακής τους περιφέρειας. 

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι πλειστηριασμοί θα γίνονταν ούτως ή άλλως από συναδέλφους των Αθηνών», υποστήριξε η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Καρακάση - Μπάτζιου, που αριθμεί περίπου 500 μέλη από οκτώ νομούς. 

Στο μεταξύ, τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονταν ζητώντας από τους συμβολαιογράφους να λάβουν απόφαση συνέχισης της αποχής, ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους: 

«Σήμερα, με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών, ως μοναδικού τρόπου διενέργειας των πλειστηριασμών, την επέκτασή τους και για τα άνω των 500 ευρώ χρέη προς το Δημόσιο, την άρση της τοπικότητας του συμβολαιογράφου αλλά και τις πιέσεις της Ε.Ε. για άμεσες εξώσεις, καθώς και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν για την κατάργηση των όποιων προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη απέμειναν, η επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία γίνεται εντελώς απροκάλυπτα». 

Οι ίδιοι διαβεβαίωναν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εμποδίσουν και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr