Από ξένα μέσα μόνο, μαθαίνουμε πως ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος
Τι κάνεις αν έχεις μια τράπεζα για την οποία η οικονομική κρίση της Ελλάδας μετατράπηκε σε ευκαιρία; Αν δηλαδή ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και στη συνέχεια κατάφερε να πάρει και μερικές ακόμα τράπεζες και υποκαταστήματα άλλων τραπεζών;

Σύμφωνα με το Blοomberg, ενδέχεται να επιδοθείς σε ξέπλυμα χρήματος, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λεφτά δε βγαίνουν εύκολα.

Όπως διαβάζουμε στο αγγλόφωνο δημοσίευμα, ο Μιχάλης Σάλλας όσο ήταν πρόεδρος της τράπεζας, προχώρησε σε αγοραπωλησίες ακινήτων, ζημιώνοντας την ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα κατά 6,4 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, φέρεται να πούλησε 5 ακίνητα σε κυπριακή εταιρεία. Τα ακίνητα είχαν πουληθεί το 2003 σε εταιρείες που είχαν συνδέσεις είτε με τον ίδιο το Σάλλα είτε με συγγενικά του πρόσωπα, το 2006 αγοράστηκαν ξανά από την τράπεζα Πειραιώς και το 2016 πέρασαν στην ιδιοκτησία κυπριακής εταιρείας η οποία τα αγόρασε παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα Πειραιώς. Οι συναλλαγές που έγιναν μέσα από άλλες ενδιάμεσες εταιρείες, φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, φαίνεται πως απασχολεί τις ελληνικές αρχές και την Τράπεζα της Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 2016, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά στην ελληνική κοινή γνώμη, αφού πολλά ΜΜΕ επιβιώνουν καθαρά και μόνο από τραπεζικές διαφημίσεις.

Ο δικηγόρος του Σάλα, με επιστολή του απάντησε στο Bloomberg, λέγοντας πως πρόκειται για λάθη και αστοχίες της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως η όλη υπόθεση, είναι μια απόπειρα στοχοποίησής του.

Σίγουρα πρόκειται περί λάθους, αφού δε μπορούμε να φανταστούμε πως ο πρόεδρος μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, μπορεί ποτέ να εμπλακεί σε ξέπλυμα χρήματος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr