Οι αστροναύτες μπορούν να δουν τον "Σούπερ Τυφώνα” Noru από το διάστημα και οι φωτογραφίες τους είναι απίστευτες


Ο τυφώνας Noru κατευθύνεται βορειοδυτικά μέσα από τον Ειρηνικό Ωκεανό προς την Ιαπωνία και ενδεχομένως την Κορέα ή την Κίνα, αυτό το Σαββατοκύριακο.
 
Οι παρατηρητές παρακολουθούν με προσοχή την καταιγίδα. Την Κυριακή, ήταν ένας τυφώνας κατηγορίας 5 με άνεμους 257 χλμ. / ώρα - ισοδύναμος με έναν τυφώνα της κατηγορίας 2 και επί του παρόντος η ισχυρότερη θύελλα στη Γη, σύμφωνα με το Weather Channel.
 
“Οι καταστροφικοί άνεμοι και οι πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις καταδεικνύουν πιθανές επιπτώσεις σε τουλάχιστον ένα μέρος της νότιας Ιαπωνίας από αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι προετοιμασίες για έναν καταστροφικό τυφώνα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες", γράφει η ιστοσελίδα την Τρίτη.
 
Ωστόσο, οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες που βρίσκονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παρακολουθούν επίσης το Noru - και οι εικόνες που στέλνουν στη Γη μέσω του Twitter είναι αρκετά εκπληκτικές.
 
Ο κοσμοναύτης Sergey Ryazansky ήταν από τους πρώτους που δημοσίευσαν μια εικόνα στη του τυφώνα από το ISS.
 
“Ο Σούπερ Τυφώνας Noru στροβιλίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό," έγραψε ο Ryazansky.


Ο αστροναύτης της NASA Jack Fischer έβαλε την κάμερά του σε ένα παράθυρο, ανεβάζωντας την επόμενη εικόνα λίγες ώρες μετά τον Ρώσο συνάδελφό του. Δείχνει τον τυφώνα από μια ευρύτερη γωνία από πάνω προς τα κάτω, να έχει  αντίθετη από τη φορά των δεικτών του ρολογιού. 
 
“Όταν η Μητέρα Φύση αρχίσει να στριφογυρίζει, μπορεί να είναι ένα φοβερό όμορφο αλλά και τρομακτικό θέαμα. Φαίνεται ότι ο Σούπερ Τυφώνας Noru κερδίζει δυναμική”, έγραψε ο Fischer.


Αλλά ίσως οι καλύτερες και πιο πρόσφατες εικόνες προήλθαν από τον αστροναύτη της NASA Randy Bresnik.
 
“Ο Σούπερ ΤυφώναςNoru, καταπληκτικό το μέγεθος αυτού του καιρικού φαινομένου, μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε τη δύναμή του από τα 250 μίλια [400 χλμ.]”, έγραψε ο Bresnik.


Η πρώτη δείχνει τον τυφώνα μέσω του Cupola: ενός θόλου με πολλά παράθυρα που συνδέεται με την πλευρά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που κοιτάζει προς τη Γη - ένα από τα αγαπημένα σημεία των αστροναυτών.
 
Ο Μπρέσνικ τράβηξε επίσης αυτή τη φωτογραφία, η οποία δείχνει το ρωσικό διαστημικό σκάφος Σογιούζ - που σήμερα είναι ο μοναδικός (και πολύ δαπανηρός) τρόπος μεταφοράς από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 


Ακόμη μία εικόνα που λήφθηκε με φακό ευρείας γωνίας και καταγράφει τη θύελλα που κάμπτει κατά μήκος της καμπυλότητας της Γης. Και μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι πολύ μικροσκοπικοί και αβοήθητοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr