Εξαγορά-Λούφα και Απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία για Σαμαρα-Βενιζέλο-Παπανδρέου-Πάγκαλο!


«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»: «Πρώτο Θέμα» για τη ΝΔ η… εξαγορά της στρατιωτικής θητείας από τον Κ. Γαβρόγλου! «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού», σχολιάζει ο υπουργός Παιδείας απαντώντας στις φωνωσκίες της ΝΔ η οποία αναπαράγει «ρεπορτάζ» του «Πρώτου Θέματος». Μιας και πίασανε όμως εκει στη ΝΔ το ζήτημα της στρατιωτικης θητείας επωνύμων, ας ρίξουμε μια ματιά στην … ΜΗ στρατιωτικη θητεία των “Αρίστων” που κόπτονται για τα εθνικοπατριωτικά assets!!! Πάμε λοιπόν:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Εξαγόρασε μήνες με 21.000 δραχμές: Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει του 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-πρώην Πρωθυπουργός ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ: 1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ: Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ: Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr