«Καταστρέφεται η οικογένεια μου, καταστρέφομαι εγώ, καταστρέφεται η κοπέλα μου.Ζητούμε βοήθεια, για να σταματήσει ο διασυρμός μας».


Άλλη μία περίπτωση λαϊκού δικαστηρίου των social media εκτυλίχθηκε τις τελευταίες μέρες στο facebook. Ανάρτηση γνωστού καλλιτέχνη που κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές, κατονόμαζε νεαρό άνδρα ως επικίνδυνο και οπλισμένο με μαχαίρι, που σφάζει αδέσποτα.
Η
ανάρτηση του γνωστού καλλιτέχνη Παναγιώτη Χατζηστεφάνου έκανε λόγο για άτομο που κυκλοφορεί ελεύθερο στις περιοχές Περισσού και Καλογρέζας και μαχαιρώνει αδέσποτες γάτες.


Στην φωτογραφία απεικονιζόταν ένα ζευγάρι και τα υβριστικά σχόλια που καλούσαν σε λιντσάρισμα είχαν ξεφύγει έξω από κάθε λογική. Το αρχικό ποστ δεν ανήκε στον Π. Χατζηστεφάνου, ο οποίος είχε, κατά πάσα πιθανότητα, πέσει θύμα της παραπληροφόρησης και αυτός.
Ο ίδιος είχε κοινοποιήσει ανάρτηση γυναίκας, η οποία διαμένει στην περιοχή και είναι γνωστή στη φιλοζωική κοινότητα για τις κατά καιρούς αναρτήσεις της.
Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα, η φωτογραφία και το όνομα του «δράστη» εκτέθηκαν μέσω άρθρων σε διάφορα sites, σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες.
Τέλος στον απίστευτο διασυρμό των δύο νέων και ειδικά του αποκαλούμενου «ψυχοπαθούς μαχαιροβγάλτη», έβαλε η επίσκεψη στο ΑΤ στο οποίο κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις αναγκαίες εξηγήσεις.
Αν ανακυκλώσατε άθελά σας την είδηση, εφιστούμε την προσοχή: Προσέχετε πολύ καλά τι διαβάζετε και ποιους εμπιστεύεστε για την «έγκυρη» ενημέρωσή σας, με βιαστικά copy – paste από το facebook για βεβιασμένα κλικ!
Και κυρίως να θυμάστε, πως η αφέλεια είναι απαγορευμένη πολυτέλεια! Για τέτοιες περιπτώσεις στο μέλλον αναφέρετε την είδηση για διερέυνηση, πρώτα στην ασφάλεια ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως είναι το σωστό.
Διαβάστε το ιστορικό και την εκτενή παράθεση των γεγονότων για την αποκατάσταση της αλήθειας εδώ στο factchecker.gr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr