Γιατί αυξάνεται η επιθυμία για σεξ το καλοκαίρι;


Μήπως τον τελευταίο καιρό παρατηρείτε περισσότερη διάθεση για σεξ απ' ότι τον προηγούμενο καιρό; Δεν είναι τυχαίο, καθώς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η σεξουαλική μας ορμή είναι αυξημένη!

Οι λόγοι είναι αρκετοί, κάποιοι τεκμηριωμένοι επιστημονικά, ενώ κάποιοι άλλοι... λίγο προβλέψιμοι!
Περισσότερη βιταμίνη D
Η βιταμίνη D βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα που τρώμε και τον χειμώνα, ωστόσο την παράγει και το σώμα μας όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια βιταμίνη που συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών, ενώ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Καθώς τον χειμώνα η έκθεση στον ήλιο δεν είναι η ίδια με του καλοκαιριού, η τεστοστερόνη ενισχύεται και στέλνει τη λίμπιντο... στα ύψη!
Αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης
Καλοκαίρι = περισσότερες κοινωνικές και υπαίθριες δραστηριότητες = περισσότερη ευτυχία. Η ευτυχία που νιώθετε όταν συναναστρέφεστε με τους φίλους σας ή όταν γυμνάζεστε αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, η οποία ενισχύει τις σεξουαλικές ορμές σας. Η σεροτονίνη άλλωστε είναι μια χημική ουσία που κατεξοχήν συνδέεται με την ευφορία και την ευτυχία, η οποία οδηγεί τη σεξουαλική διάθεση!
Σώματα σε κοινή θέα
Δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος παράγοντας, αλλά όταν αντικρίζουμε στις παραλίες τα σώματα με μαγιό και ελαφριά ένδυση, τότε αναδεικνύεται η διάθεσή μας για σεξ. Όταν δε τα σώματα αυτά είναι σμιλεμένα και γυμνασμένα, τότε η διάθεση αυτή πιάνει «κόκκινο»!
Ελεύθερος χρόνος
Ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη σεξουαλική μας διάθεση είναι αυτός του χρόνου. Το καλοκαίρι έχουμε περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας τους ρυθμούς της καθημερινότητας και το στρες. Χωρίς το άγχος της ημέρας είναι επόμενο να εμφανίζουμε παραπάνω επιθυμία για το σεξ.
Το γενικότερο καλό κλίμα
Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένα με βόλτα στο πάρκο, με μπάνια, με διασκέδαση, με τα αγαπημένα μας φεστιβάλ... Ήμαστε έξω, συναντάμε νέους ανθρώπους, έχουμε νέες εμπειρίες... Η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί ενισχύει τη διάθεση για καλοκαιρινές περιπέτειες στο κρεβάτι (και όχι μόνο!).
Πηγή: stogiatro.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr