Μπαϊράκι από Σοσιαλιστική τάση και Χρυσόγονο εντός ΣΥΡΙΖΑ...Είναι περισσότεροι θέλουν κυριαρχία!
Διακριτές αποστάσεις από βασικές επιλογές της κυβέρνησης παίρνει η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ -στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος- ασκώντας κριτική αλλά και διατυπώνοντας προτάσεις. Λίγες ώρες μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη στην οποία ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ευθέως αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε – όπως είπε – να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση και με ελεύθερη συμμετοχή, εξεδόθη από την Σοσιαλιστική Τάση εκτενής ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Εκφράζεται επίσης η σώφρων άποψη ότι η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει με ευχολογια ενώ χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό και η «βραδύτητα σε άλλες επενδυτικές δράσεις». Ζητεί δράση κατά της αντιπαραγωγικής λογικής ενός ολιγοπωλιακού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και ενός συχνά άγονου συνδικαλισμού και τάσσεται κατά της επιλογής σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά.   

Ζητούμε δημόσια συνέδριο      

Ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει σεβαστή η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του 2013 για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό. «Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται μέσα από την πλατιά δημοκρατική παράταξη. Ζητούμε δημόσια, για μια ακόμη φορά, τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου)».

Η Σοσιαλιστική Τάση επισημαίνει ωστόσο πως «η ανάπτυξη δεν θα έρθει με ευχολόγια» και επικρίνει την «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό και τη βραδύτητα σε άλλες επενδυτικές δράσεις. Ζητεί δράση κατά της αντιπαραγωγικής λογικής ενός ολιγοπωλιακού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και ενός συχνά άγονου συνδικαλισμού και τάσσεται κατά της επιλογής σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά.

Η ανάπτυξη θέλει σοβαρό σχεδιασμό     

Όπως επισημαίνει η Τάση, με αφορμή το Ελληνικό, «η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται να έρθει με ευχολόγια». Προϋποθέτει, συνεχίζει, σοβαρό σχεδιασμό, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ποσοτικοποιημένους στόχους και αποσαφήνιση των επιμέρους αναπτυξιακών δράσεων. «Θεωρούμε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ότι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση κυβέρνησης - Δικαιοσύνης, η Σοσιαλιστική Τάση σημειώνει ότι «πρέπει λοιπόν να πέσουν οι τόνοι και αντί για άγονες φραστικές αντιπαραθέσεις να μπει η κυβέρνηση σε σοβαρό διάλογο με τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους, για να βρεθούν και να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και λειτουργικές λύσεις στα προβλήματα αυτά. Πρέπει ακόμη να αντιμετωπισθούν οι δυσλειτουργίες της δημοσίας διοίκησης και η γραφειοκρατία που θέτει εμπόδια στον υγιή ανταγωνισμό συνεχίζοντας την αντιπαραγωγική λογική ενός ολιγοπωλιακού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και ενός συχνά άγονου συνδικαλισμού».

«Το κυβερνητικό έργο οφείλει να σταθεί στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να δώσει λύσεις που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη της κοινωνίας. Η συνεχής φτωχοποίηση του ελληνικού λαού αποτρέπει κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και συντηρεί την ύφεση στην οικονομία της καθημερινότητας» τονίζει ακόμα.

Η σημαία και η... αξιοκρατία 

Με αφορμή τη σημαία στα σχολεία, η ομάδα σχολιάζει ότι «η ανάπτυξη επίσης προϋποθέτει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί την προώθηση της αξιοκρατίας. Οι τελευταίες αποφάσεις για την σημαία στα σχολεία, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr